Trening

Hva gir best effekt: Trening hver dag? Eller å samle alt til én økt?

Ny studie har svaret.

MÅ LIKE DET: Er det gøy, er det også lettere å gjennomføre treningen. Derfor fungerer den lystbetonte treningen ofte best, forteller personlig trener Espen Arntzen. Illustrasjonsfoto: NTB / Scanpix
MÅ LIKE DET: Er det gøy, er det også lettere å gjennomføre treningen. Derfor fungerer den lystbetonte treningen ofte best, forteller personlig trener Espen Arntzen. Illustrasjonsfoto: NTB / Scanpix Vis mer
Publisert

Studien ble nylig publisert i det medisinske tidsskriftet JAMA Internal Medicine. Forskerne har fulgt over 63 000 briter i 12 år og kartlagt helsetilstanden og treningsvanene deres gjennom perioden.

Forskerne ønsket å finne ut om det var forskjeller i helsegevinster mellom dem som samler treningen opp til én eller to intensive økter, og dem som trener jevnt og trutt gjennom uka. Resultatene viser at forskjellene mellom de to gruppene var små.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer