Hva gjør du med eplene?

Her får du alle forslagene du trenger.

EPLER I LANGE BANER: .. men hva gjør vi med dem? Illustrasjonsfoto: Thinkstock.com
EPLER I LANGE BANER: .. men hva gjør vi med dem? Illustrasjonsfoto: Thinkstock.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er alltid like trist. Jeg så det igjen i helgen. Eplene lå strødd på bakken. Ikke bare i én hage. Men på plen etter plen ligger eplene og råtner. Det som skulle vært tilslørte bondepiker og eplekaker til glede og begeistring for gamle og unge er nå degradert til rå forlystelse for småkryp som engasjerer seg i forråtnelsesprosessen.

Jeg sitter med en følelse av at overfloden hagene øser av ikke verdsettes slik den fortjener.

For all del, jeg har forståelse for at man ikke forkaster sine spisevaner fullstendig og forsøker å leve på epler en måned. Bevares.

Og det er nettopp her jeg kommer på banen med kule ting du kan lage med epler.

Først og fremst - du kan legge epler på glass. Å hermetisere dem er en god idé. Da kan du plukke epler ut av glassene midtvinters og kose deg gløgg. Gløgg ja! hakk for eksempel noen hermetiserte epler og ha i gløggen sammen med mandler og rosiner.

Hva gjør jeg med epler? Eplemos I vårt gode, rikholdige arkiv finnes det flere oppskrifter på eplemos - eller eplesyltetøy. Jeg har lagt det mest klassiske til i listen med oppskrifter nedenfor. Men, prøv deg også gjerne på en variant med revet ingefær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer