Hva gjør du når du ikke kan huske passordet?

Slik er rutinene i nettbanken, på Facebook og iTunes.

GLEMSK: Det er ikke smart med huskelapper for passord, men heldigvis er de lette å få tilbake digitalt om uhellet skulle være ute. Foto: RADIUS/SCANPIX NTB
GLEMSK: Det er ikke smart med huskelapper for passord, men heldigvis er de lette å få tilbake digitalt om uhellet skulle være ute. Foto: RADIUS/SCANPIX NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside.no: Plutselig sitter du der. Du har laget et langt og vanskelig passord med mange kruseduller, tegn og tall. Og så kan du ikke for ditt bare liv huske det.

Vi har hørt om flere slike tilfeller. Og ikke minst har vi hørt om tilfeller der du har alle passordene samlet på ett sted - for eksempel i Lastpass, for deretter å glemme dette passordet også (fortvil ikke, også disse har «glemt passord»-rutiner som beskrevet under)

Dermed kommer du ikke lenger inn på Facebook. Eller kanskje iTunes. Eller aller verst: Du får ikke lenger tilgang til pengene du har i banken.

LES OGSÅ: Finner passordet til eposten din

Du må ringe banken Nettbanker har ofte forskjellige menyer og rutiner, men noe er nesten alltid felles. For eksempel brukes Bank-ID med kode fra kodebrikke eller PIN-kode som sendes via tekstmelding på mobil.

Men i tillegg har du altså et passord som du må huske, og som etter krav fra banken skal være såpass komplisert at det er vanskelig å gjette for uvedkommende.

De færreste nettbanker har automatiske rutiner for dette. Her må du faktisk ringe servicenummeret og snakke med en kundeveileder. Den du snakker med har en prosedyre å forholde seg til, slik at det kan bekreftes at du virkelig er den du gir deg ut for å være.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer