Hva med et Beatles- eller AC/DC-rom?

Er du fan av Beatles, Frank Sinatra, AC/DC eller Bruce Springsteen? I så fall vil mye klaffe for deg i Union Brygge Hotell Drammen.

RÅ RESEPSJON: Med den tunge betongen som base frisket interiørarkitektene HAEG HOLM opp resten av miljøet i Union Brygge Hotell i Drammen. © FOTO: Espen Grønli
RÅ RESEPSJON: Med den tunge betongen som base frisket interiørarkitektene HAEG HOLM opp resten av miljøet i Union Brygge Hotell i Drammen. © FOTO: Espen GrønliVis mer

|||Hoteller som innbyr til et uhøytidelig opphold som hos gode venner, popper opp i storbyer verden over.

1. februar åpnet landets første rockehotell i Drammen utenfor Oslo.

Den mest oppsiktsvekkende av de fire musikksuitene er inspirert av Beatles superminimalistiske White album og er totalt kritthvitt.

Den andre høydaren, AC/DC -rommet, går til den motsatte ytterlighet og har blant annet gardiner laget av kjetting kjøpt hos Jernia.

Beatles, Beatles og Beatles I Beatles- rommet har interiørarkitektene i HAEGHOLM latt seg rive totalt med i The White Album-stilen.

Her er absolutt alt interiøret i hvitt, og møblene i tidstiktig retrostil.

DRAMABAD: I noen av badene har interiørarkitektene har brukt knallsterke farger og skinnende overflater.  FOTO: Espen Grønli
DRAMABAD: I noen av badene har interiørarkitektene har brukt knallsterke farger og skinnende overflater. FOTO: Espen Grønli Vis mer

Veggene er uten bilder, og på en hylle troner en litten hvit iPod, fullastet med Beatles-klassikere.

Rock & Roll Det svinger også av hotelldirektøren. Foran på T-skjorten hennes står det skrevet: "Little Miss Rock & Roll".

- Beatles-rommet er av våre mest oppsiktsvekkende og populære suiter, og det er booket for lang tid fremover, forteller hotelldirektør Pernilla Anderson.

Men både AC/DC,Woodstock og Frank Sinatra/Las Vegas- rommene er klare for innrykk av forventningsfulle gjester.

Hun legger til at "Comfort"-hotellene er de mest urbane og trendy hotellene i Chioce-kjeden, og fordi hotellet ligger like ved kultur- og musikkstedet Union Scene var det naturlig for byggherren å velge rocke-konseptet.

Drømmejobb - Dette var en drømmejobb å ta fatt på, sier interiørarkitekt Nina Hæg i HAEGHOLM. Vi fikk anledning til blant annet å bruke det siste i spennende møbler , lamper, tepper, materialer og farger. Dette satte den avgjørende, estetiske spiss på prosjektet.

Ellers spiller interiørene på musikk, rytme og bevegelse hele veien. Flere steder la vi inn lyskastere og scenestriper, og romnavn som "Flower Power" og "Woodstock" forteller hva som venter på deg inne i værelset.

HOPP TIL KØYS: Lad opp i "Flower Power"-suiten!  FOTO: Espen Grønli
HOPP TIL KØYS: Lad opp i "Flower Power"-suiten! FOTO: Espen Grønli Vis mer

Møterom som "The River", "Zeppelin" og "H2H" sier også sitt.

I tillegg kvikker brokker av sangtekster malt på veggene opp en rekke strategiske steder.

Trendy Drammen - Look to Drammen, sier trendanalytiker Gunn-Helen Øye.

- Drammen er i fronten på mange ulike områder, og ikke minst i byutvikling. Dramenserne våger å tenkre kreativt og nytt. Og det siste tilskudd er altså det nye hotellet.

- Dette er en rocke-perle med et fantastisk, strøkent designuttrykk, sier trendanalytikeren.

Les også:

HEY JUDE! Beatles-suiten er superminimalistisk og kritthvit.  FOTO: Espen Grønli
HEY JUDE! Beatles-suiten er superminimalistisk og kritthvit. FOTO: Espen Grønli Vis mer

Det sunne og kule gulvet

Slik lyssetter du stua

Hyttekupp under 1,5 mill

Her er veden billigst

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

TØFT: Dette hotellet er et must for rockere. FOTO: Espen Grønli
TØFT: Dette hotellet er et must for rockere. FOTO: Espen Grønli Vis mer