«Hvem la Bella i almetreet?»

I over 75 år har politiet forsøkt å løse mysteriet med skjelettet i almetreet. Var «Bella» nazispion, heks eller et tilfeldig offer?

DØDSTREET: Politiet publiserte også et bilde av almetreet. Det måtte senere sages ned for å få ut liket av Bella. Foto: Ukjent/Avisetterlysning fra politiet
DØDSTREET: Politiet publiserte også et bilde av almetreet. Det måtte senere sages ned for å få ut liket av Bella. Foto: Ukjent/Avisetterlysning fra politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Patologen Dr. John Lund fikk meldingen sent om kvelden 20. april 1943. Han måtte melde seg ved Det kriminaltekniske laboratoriet i Birmingham. Politiet hadde funnet et lik. Slikt var ikke uvanlig. Det var midt under 2. verdenskrig. Tysk terrorbombing hadde kostet tusenvis av briter livet. Birmingham var dessuten Englands nest største by og landets viktigste industrisenter. Det fantes spioner og sabotører i området. Likvideringer og mystiske dødsfall var ikke helt uvanlig.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer