<strong>ØKTE SALGET:</strong> Salget av paracetamol (Paracet) økte med 3,8 prosent i fjor. De nye tallene viser at hver og en av oss tar mer enn èn smertestillende tablett i uka. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
ØKTE SALGET: Salget av paracetamol (Paracet) økte med 3,8 prosent i fjor. De nye tallene viser at hver og en av oss tar mer enn èn smertestillende tablett i uka. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

Hver av oss bruker 70 smertestillende piller hvert år

Nye tall avslører medisinbruken i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2012 ble det omsatt legemidler i Norge for 18,6 milliarder kroner, en økning på 3,3 prosent fra 2011, viser ferske tall fra Apotekforeningen.

- Når vi ser på legemiddelbruken i Norge sammenliknet andre nordiske land, er den ikke veldig høy. Det vi ser er at tallene faktisk viser en nedgang i bruk av legemidler per nordmann. Dette kan tyde på at vi ikke vil se en endring i forbruket før eldrebølgen slår til, sier kommunikasjonssjef Jostein Soldal i Apotekforeningen.  

Mye kolesterol

Tallene fra Apotekforeningen viser at en halv million nordmenn bruker legemidler mot høyt kolesterol. I tillegg bruker nesten 400 000 personer det blodfortynnende legemiddelet Albyl-E.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer