Hver dag selges 30 000 av disse

Les historien om Converse.

POPULÆRE: Det sies at 60 prosent av alle amerikanere har eid minst ett par Converse-sko.
POPULÆRE: Det sies at 60 prosent av alle amerikanere har eid minst ett par Converse-sko. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det som trolig er verdens mest folkekjære sko kom til verden da Marquis M. Converse startet skofabrikken Converse i 1908. 13 år seinere var det basketballspilleren Chuck Taylors såre føtter som skulle gjøre skoene til en suksess, og at Converse ble den første  masseproduserte sportsskoen i Amerika, ifølge wikipedia.org.

Såre føtter Da Taylor i 1921 kom til Converse-fabrikken for å klage på såre føtter, endte han opp med jobb som ambassadør og selger for skomerket. Skoen ble raskt en hit hos amerikanske basketballspillere.

Faktisk var Converse så fornøyd med Taylors innsats at han fikk signaturen sin på logoen deres, og modellen ble kalt Chuck Taylor All Star. Signaturen er der den dag i dag.

I 1936 designet Converse en sko til de olympiske leker, som er blitt en av de mest kjente modellene - hvit med de patriotiske fargene rødt og blått på sålen. Under 2. verdenskrig ble dette også den «offisielle» treningsskoen til de amerikanske troppene, ifølge chucksconnection.com.

Ble kjøpt opp Etter krigen ble de klassiske sorte og hvite Converse-skoene introdusert, og ble så å si en del av drakten til alle amerikanske basketball-lag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer