TAR INNPÅ: En fersk måling Ipsos MMI har gjort for Dagbladet viser at 24 prosent av mennene og 20 prosent av kvinnene har vært utro. Foto: COLOURBOX
TAR INNPÅ: En fersk måling Ipsos MMI har gjort for Dagbladet viser at 24 prosent av mennene og 20 prosent av kvinnene har vært utro. Foto: COLOURBOXVis mer

Hver fjerde nordmann har vært utro

Noen tegn kan røpe sidespranget.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - I enkelte miljøer har to av tre vært utro mot nåværende partner. Oftest er det snakk om enkeltstående tilfeller av utroskap, i alkoholpåvirket tilstand, sier Eva Tryti, psykolog og parterapeut.

KOM FOR FORT Et par hadde slitt i ti år med at han hadde for tidlig sædavgang. Når de lå sammen tok det mellom fire og ti sekunder før han kom, mens hun bare fikk orgasme når han fingret eller slikket. Ved tre anledninger var hun utro, bare for å ligge med noen. «Jeg ønsket å ri langt for én gangs skyld», sa hun. Alt annet stemte mellom dem, så hun hadde ingen ønsker om å forlate mannen. De prøvde flere ulike samlivterapeuter, ingen spurte om deres seksualliv. Så kom mannen over en bok av dr. Ken Purvis, som handlet om mannens seksualorgan. Etter ett år med øvelse i start-stopp-teknikken, klarte de sammen å få til samleier som kunne vare i flere minutter til begges glede. I dag, tre år etter, er de fortsatt gift. Hun har ikke vært utro mer.

Kvinner begynner å ta innpå menn i statistikken. 24 prosent av mennene og 20 prosent av kvinnene har vært utro. Dette viser en fersk måling Ipsos MMI har gjort for Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn