Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Hver gang jeg hadde sex, hadde jeg angst i tre måneder etterpå

Tar en pille om dagen for å ikke få hiv.

HIV-ANGST: Ahmed Umar har hatt angst for å få hiv siden han var liten gutt. Han ble fortalt at hiv var straffen for homofili. I dag går han på medisiner for å unngå smitte. Det har gitt ham et bedre sexliv. Foto: Jørn H. Moen/ Dagbladet.
HIV-ANGST: Ahmed Umar har hatt angst for å få hiv siden han var liten gutt. Han ble fortalt at hiv var straffen for homofili. I dag går han på medisiner for å unngå smitte. Det har gitt ham et bedre sexliv. Foto: Jørn H. Moen/ Dagbladet. Vis mer

Kunstneren Ahmed Umar har hatt angst for å få hiv stort sett hele livet. Han er oppvokst i Sudan, i et samfunn han forteller er svært homofobisk.

30-åringen er vokst opp med troen om at hiv er straffen for å utføre en seksuell handling med en annen mann.

– Jeg hadde fullstendig angst for å ha sex i frykt for å bli smittet. Om jeg møtte en eventuell partner, var jeg redd før vi møttes, redd under sexen og redd i tre måneder etterpå. Helt fram til jeg fikk sjekket at jeg ikke var hivsmittet, forteller han til Dagbladet.

Ahmed testet seg sju ganger i året for å hele tiden være sikker på at han ikke hadde viruset. Det er nesten dobbelt så mange ganger som det som anbefales.

Han forteller at han mister ereksjonen når han skal bruke kondom og at han dermed ikke kan sikre seg mot hiv på den måten. Han har vært på kondomtrening, samt hos sexolog, for å få bukt med problemet, men ingenting har hjulpet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Les Pluss gratis i hele vinter!

Slå til på vårt Black Week-tilbud før utgangen av november og få gratis tilgang på hele Dagbladet Pluss fram til 1. mars.

HELE VINTEREN*

BLACK WEEK-TILBUD

0 kr

(Fram til 1. mars)

KJØP HELE VINTEREN*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

HELE VINTEREN* 0 kr 3 måneder. Fram til 1. mars

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr uke. 0,14 per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris 3 måneder etter tilbudsperioden (249,-/kvartal). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?