Hver kveld fylles de trange smugene med mennesker

Alt du får her er kortreist og ekte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Inne og Ute): Matfat fylt med lokal stolthet.

Korsika er selvforsynt med matvarer, og legger både sjel og stolthet i å servere turistene ekte, kortreist mat i stedet for Syden-klassikere som pizza og pasta.

- Jeg vil servere ekte Korsika. Pasta, pizza, sushi og moules frites, det kan du få overalt. Ikke her.

Sommervarmen fyller restauranten til Clemetine Antolini i Ile Rousse på Korsika.

Hang på kjøkkenet Da hun var lita jenta hang hun i kjøkkenet hos mor. Fra hun var 16 år har hun jobbet som kokk på familierestauranten U Spuntinu i havnebyen Ile Rousse.

53-åringen serverer bare retter basert på lokale råvarer - og lokale oppskrifter.

- Brocciu, sier Clemetine bestemt, når hun blir spurt om sin lokale favoritt.

- Denne osten kan brukes til alt. Ut av kjøleskapet henter hun en boks med korsikansk stolthet; fersk sau- eller geitost.

Hun bruker den til forrett, hovedrett og dessert. Gjestenes favoritt er kake - og omelett.

U Spuntinu-spesial Clemetine Antolini legger fram egg, ost og ferske mynteblader - og vips, så har hun laget en U Spuntinu-spesial, et lett og friskt lunsjbrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer