Hver tiende løper plages. Slik blir du kvitt skaden

Altfor mange venter til det blir ille.

VERST OM MORGENEN: Smerter under hælen er typisk symptom for plantarfascitt, en betennelse i seneplaten under foten. Foto: NTB Scanpix / Microstock
VERST OM MORGENEN: Smerter under hælen er typisk symptom for plantarfascitt, en betennelse i seneplaten under foten. Foto: NTB Scanpix / Microstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hver tiende løper er plaget av plantarfascitt, en skade det kan ta lang tid å bli kvitt dersom du ikke tar symptomene på alvor.

På undersiden av foten ligger en seneplate som kalles plantarfascien. Den har utspring fra forkanten av hælbenet og brer seg i vifteform frem til tærne.

Fascien sørger for optimal fot-biomekanikk i forbindelse med avviklingen av steget - hællanding, flat fot og fraspark. Plantarfascitt er en tilstand hvor plantarfasciens feste til hælbenet er overbelastet og irritert eller betent.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer