- Hverdagen blir for tøff, men egentlig slutter de aldri å elske hverandre

Skilte par finner sammen igjen. Her er rådene.

KJÆRESTER PÅ NY: Det er ikke uvanlig å ønske eksen tilbake. Skal dere prøve på ny, må dere være innstilt på å jobbe med forholdet. Foto: Colourbox.com
KJÆRESTER PÅ NY: Det er ikke uvanlig å ønske eksen tilbake. Skal dere prøve på ny, må dere være innstilt på å jobbe med forholdet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er slett ikke uvanlig at skilte par med barn finner tilbake til kjærligheten.

- Over halvparten av nye kunder i januar ønsker seg tilbake til eksen, sier parterapeut Kate Elin Søyland ved Åpen Dialog i Sandnes.

Også Bente Skillebæk Gjøtterud, daglig leder av familievernkontoret Søndre Vestfold i Sandefjord, opplever jevnlig at foreldre ønsker å finne tilbake til hverandre.

- Det er ikke uvanlig at et par med barn ønsker å prøve på nytt. Mange går fra hverandre i småbarnsperioden, fordi hverdagen blir for tøff, mens de i realiteten aldri slutter å elsker hverandre, sier familieterapeuten til Foreldre & Barn.

Gjøtterud synes det i dag stilles svært store krav til unge mennesker med små barn, som kan skape problemer i parforholdet.

- Den travle hverdagen gjør at mange par aldri egentlig snakker sammen. Et par kan samarbeide om husarbeid og henting og levering av barn, og for så vidt også ha sex, men det å sette seg ned og snakke sammen, er ikke alltid like enkelt. Når man endelig har fri, kommer laptopen fort på fanget.

Dårlig eller manglende kommunikasjon over tid er en av de vanligste grunnene til samlivsbrudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer