OPPSKRIFT PÅ BRØDPUDDING: Unn deg en herlig hverdagsdessert. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ BRØDPUDDING: Unn deg en herlig hverdagsdessert. Foto: Erik HannemannVis mer

Hverdagsdesserter du kan kose deg med

Her er dessertene som gjør livet litt lysere.

|||

Den enkleste måten å gjøre hverdagene litt mindre hverdagslige på er å spandere på seg en dessert. Jeg snakker ikke om en overdådig sjokoladefondant eller en sjokoladekake (som er den beste jeg vet om).


Neida, jeg snakker om å lage noe enkelt. Det kan være noe så elegant som en appelsinskive som drysses med sukker og kanel. Eller en kiwi som er delt i to - serveres med skje. Eller noen bringebær som er blandet med mangobiter (kanskje en skvett Cognac?).

Jeg tror du skjønner hva jeg mener. Noe enkelt og deilig. Nedenfor finner du tre gode forslag til hvordan hverdagen din smaker litt bedre.

Den første er en morsom og enkel dessert hvor du steker epler og serverer det med pannekaker.

Den andre desserten er en italiensk kjeks. De er overraskende enkle å lage og er perfekt til kaffen!

Den siste er en skikkelig hverdagshelt. Har du et brød eller en loff som med noen enkle knep forvandles til en herlig dessert.


Epledessert med kanel og melis
INGREDIENSER 2 stk eple
2 stk pannekake
6 ss sukker
1 ts eplesidereddik
2 ss smør
4 ts crème fraîche
1 ts kanel

Artikkelen fortsetter under annonsen

FREMGANGSMÅTE Del eplene i skiver. Legg dem i stekepanne med sider, sukker og smør. La dem koke seg helt sammen, ca fem minutter.
Legg halvparten av eplekompotten på pannekakene og rull sammen. Legg resten på toppen.
Ha på crème fraîche. Dryss over melis og kanel (du kan bruke en sikt).
Servér.

Biscotti
INGREDIENSER 100 g smør
2 dl sukker
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
skallet fra én sitron
1 stk egg
4 dl mel
25 g valnøtter eller pecannøtter

Sjokoladedipp: 100 g sjokolade
4 ss kremfløte
eventuelt noen mandelflak til pynt

FREMGANGSMÅTE Forvarm ovnen til 175 grader.
Bruk hendene og kna ingrediensene sammen. Bruk våte fingre og form deigen til et rektangel, ca 10 x 30 cm.
Stek den i ca 35 minutter (midt i ovnen). Skjær den opp i tynne skiver og legge dem flatt ned på stekebrettet. Bak eventuelt i flere omganger.
Stek videre i ca 15 minutter.
Varm opp sjokolade og fløte under omrøring. Dypp biscottiene i sausen og la det tørke. Pynt eventuelt med mandelflak.

Brødpudding med multesyltetøy
INGREDIENSER
1 stk vaniljestang
4 stk egg
1,5 dl sukker
0,5 stk lyst brød (kneipp eller loff)
2 dl multesyltetøy

FREMGANGSMÅTE Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha dem i en bolle. Knekk i eggene og sukker. Pisk godt.
Fjern skorpene fra brødet og og ha innholdet i bollen. Bland godt og sørg for at brødet løser seg nesten helt opp.
Fordel blandingen i former. Stek i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter eller det stivner.
Varm opp multesyltetøyet i en kjele. Legg på solide spiseskjeer på brødpuddingene ved servering.


Les også:

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Vi har testet alt potetgullet. Se hvem som vant!

Slik lager du sjokoladepopcorn til bursdagen!



Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.