Storbyferie

Hvert år kaster turister mynter for 10 millioner i fontenen. Nå risikerer Romas fattige å miste pengene

Har fått alle pengene siden 2001.

BAROKK ATTRAKSJON: Trevi-fontenen er en av Romas store attraksjoner og svært viktig for byens vanskeligstilte. Myntene som årlig kastes i fontenen har hittil tilfalt organisasjonen Caritas som igjen har brukt dem på en rekke hjelpetiltak for byens innbyggere. Nå har Romas bystyre bestemt at denne ordningen skal oppheves. Foto: NTB Scanpix
BAROKK ATTRAKSJON: Trevi-fontenen er en av Romas store attraksjoner og svært viktig for byens vanskeligstilte. Myntene som årlig kastes i fontenen har hittil tilfalt organisasjonen Caritas som igjen har brukt dem på en rekke hjelpetiltak for byens innbyggere. Nå har Romas bystyre bestemt at denne ordningen skal oppheves. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noen ordtak er mer lønnsomme enn andre. I Roma for eksempel, heter det seg at hvis man ikke kaster en mynt over skulderen og ned i vannet i Trevi-fontenen, da kommer man aldri tilbake til den evige stad.

Og visst kaster folk penger. Omtrent en million Euro samles opp fra den 300 år gamle fontenen - som ble skapt av Nicola Salvi og Guiseppe Pannini og ble åpnet i 1762 - hvert eneste år.

Fontenen er en av Romas største attraksjoner, og ble mer eller mindre udødeliggjort gjennom filmen «La Dolce Vita» og scenen der Anita Ekberg og Marcello Mastroianni vasset i den.

Til hjelpearbeid

I norske kroner har fontenen - som tømmes hver morgen - innbragt over ti millioner de siste årene. Disse pengene har hvert år siden 2001 gått til den katolske hjelpeorganisasjonen Caritas som har brukt dem til en rekke tiltak rettet mot Romas vanskeligstilte - alt fra arbeidstrening til suppekjøkken.

Men nå kan det være slutt, og Caritas fortviler, skriver den italienske avisa Corriere della Sera.

Vil ha pengene selv?

Bystyret i Roma har nemlig bestemt at «de skal se på andre muligheter» for anvendelse av pengene fra og med neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer