Hvilepulsen blant nordmenn synker - slik får du den ned

I løpet av to tiår har hvilepulsen falt med ti slag i minuttet.

POSITIVT:  Nordmenns hvilepuls har blitt lavere de siste åra. Det er positivt for hjertehelsen. Foto: Jens Sølvberg / Samfoto / NTB Scanpix
POSITIVT: Nordmenns hvilepuls har blitt lavere de siste åra. Det er positivt for hjertehelsen. Foto: Jens Sølvberg / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Studien har basert seg på tall fra Tromsø-undersøkelsen, og har funnet at tromsøværingers hvilepuls har sunket med omtrent ti slag i minuttet fra 1986 til 2007. For menn har hvilepulsen sunket fra 73,4 til 64,7 slag i minuttet, og for kvinner 78,3 til 66,4 slag i minuttet.

- De fleste friske mennesker har en hvilepuls mellom 60 og 90 slag i minuttet. Det er vanlig å tro at jo lavere din hvilepuls er, jo sunnere er du. Det er delvis sant, fordi fysisk aktive mennesker ofte har lavere hvilepuls, mens røykere har høyere hvilepuls, sier Ekaterina Sharashova, forsker ved Norges arktiske universitet. Hun er førsteforfatter av studien.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer