Hvilepulsen blant nordmenn synker - slik får du den ned

I løpet av to tiår har hvilepulsen falt med ti slag i minuttet.

POSITIVT:  Nordmenns hvilepuls har blitt lavere de siste åra. Det er positivt for hjertehelsen. Foto: Jens Sølvberg / Samfoto / NTB Scanpix
POSITIVT: Nordmenns hvilepuls har blitt lavere de siste åra. Det er positivt for hjertehelsen. Foto: Jens Sølvberg / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Studien har basert seg på tall fra Tromsø-undersøkelsen, og har funnet at tromsøværingers hvilepuls har sunket med omtrent ti slag i minuttet fra 1986 til 2007. For menn har hvilepulsen sunket fra 73,4 til 64,7 slag i minuttet, og for kvinner 78,3 til 66,4 slag i minuttet.

- De fleste friske mennesker har en hvilepuls mellom 60 og 90 slag i minuttet. Det er vanlig å tro at jo lavere din hvilepuls er, jo sunnere er du. Det er delvis sant, fordi fysisk aktive mennesker ofte har lavere hvilepuls, mens røykere har høyere hvilepuls, sier Ekaterina Sharashova, forsker ved Norges arktiske universitet. Hun er førsteforfatter av studien.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer