SIDE OM SIDE: Denne nettjenesten lar deg sammenligne to produkter og se argumentene for hvorfor A er bedre enn B og omvendt. Foto: SKJERMDUMP
SIDE OM SIDE: Denne nettjenesten lar deg sammenligne to produkter og se argumentene for hvorfor A er bedre enn B og omvendt. Foto: SKJERMDUMPVis mer

Hvilken er best?

Nettjeneste lar deg sammenligne to produkter før du kjøper.

Dinside: Er du på jakt etter nytt digitalkamera, ny mobiltelefon eller et nytt grafikkort? Eller kanskje et nytt sportsarmbånd?

Da er det selvsagt greit å lese tester av produktene du vurderer, for å gjøre deg opp en mening om hvilket som passer best til ditt bruk.

Alle DinSides tester

Men det er ikke alltid like lett å få oversikten over hvilke fordeler et gitt produkt har i forhold til et annet, dersom du har krympet ned listen din til to aktuelle modeller.

Lar deg sammenligne to og to Nettjenesten Versus vil hjelpe deg med akkurat det. I de to søkefeltene på toppen angir du to produkter du vil sammenligne, for deretter å få en klar og tydelig liste over hva som er bedre med produkt A i forhold til produkt B og omvendt:

På forsiden finner du en oversikt over sammenligninger som er populære i øyeblikket, og det finnes en rekke produktkategorier - til og med byer er inkludert som mulige sammenligningsobjekter.

Noe feilinformasjon Våre stikkprøver viser imidlertid at du må ta noe av informasjonen med en klype salt, særlig det som er lagt inn av brukerne selv (markert med et profilbilde til venstre).

Som regel stemmer de for produktet de er lagt inn på, men det virker som om tjenesten fortsatt har en del å gå på med tanke på å oppdatere også de andre produktene.

Enkelte ting brukerne har lagt inn er også direkte feil, som at en 1/2,6-tommers kamerasensor er en fordel kontra 1/2,3-tommer.

Les også: Dette betyr objektivbetegnelsene

Vi ser også enkelte ting i de «offisielle» dataene er subjektive, for eksempel utsagn som «The bigger the screen size is, the better the user experience».

Versus gir uansett en god sammenligning av tekniske data, og bruker også eksterne kilder som ytelsesmålinger og annet.

Stockholm bedre enn Oslo? Tjenesten finner for øvrig flere argumenter til fordel for Stockholm kontra Oslo, blant annet dobbelt så mange museer, billigere Big Mac og høyere andel kvinner i befolkningen, men også fordi Stockholm har arrangert OL, noe vi nordmenn vet godt at Oslo også gjorde i 1952.

Test selv på versus.com.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide.
Les her.