Hvilken pizzatype er du?

Rød eller hvit?

NORSK: Mange gjør som Arne Brimi og velger norsk topping. Her pizza med spekeskinke.   Foto: Mette Møller/Dagbladet
NORSK: Mange gjør som Arne Brimi og velger norsk topping. Her pizza med spekeskinke. Foto: Mette Møller/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/matFra Egersund og Ålesund, Fredrikstad og Bergen, fra vaskekjelleren på Kjelsås og rekkehuset i Bærum.

Fra hele Norge er bidragene kommet inn etter at vi utfordret leserne: Lager du Norges beste pizza? Slår du Dagblad-kokkene Arne Brimi og Karla Siverts. 14. februar var fristen ute. 16. februar ble tre finalistpizzaer bakt av tre pizzaeksperter. Vi kunne lett ha plukket en håndfull finalister til.

Fredag denne uka avslører vi hvem som har vunnet - og kan glede seg over en pizzaovn fra OBH Nordica.

Stort spenn De innsendte bidragene spenner fra «bruk gjerne en ferdigdeig» til utførlige oppskrifter med durumhverte, italiensk mel «tipo 00» og blandinger av surdeig og proteinrikt hvetemel. Noen har urter, olje, salt og sukker i deigen, andre kjører basic med mel, vann, gjær og litt salt.

- Veldig ulike oppskrifter og mange spennende varianter, sier Mariangela Di Fiore, et av jurymedlemmene.

Di Fiore er kokebokforfatter med røtter i Napoli. De øvrige jurymedlemmene er Dagblad-kokk og kjøkkensjef på Oslo-restauranten Smalhans, Karla Siverts, samt Eirik Sevaldsen, pizza-ansvarlig på Lofthus samvirkelag, kjent som en av Oaslos beste pizzarestauranter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.