Hvilket av disse bildene synes DU bør bli vist på Times Square i New York?

Dagblad-leserne har stemt fram Vestlandets vakreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

AVSTEMNINGEN ER NÅ AVSLUTTET.

(Dagbladet): - Dette må være Norges flotteste bildegalleri, sier Kristian Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge, det Offisielle Turistrådet for Vestlandet.

Gjennom en storstilt konkurranse har turister på Vestlandet lastet opp over 6000 bilder av sine beste opplevelser i sommer. Over 20 000 nordmenn har stemt over 40 000 ganger på de beste bildene og de flotteste stedene i Fjord Norge regionen.

Nå er Vestlandets ti beste opplevelser kåret. Fire av de ti bildene skal vises på Times Square i New York under en storstilt markering neste år.

Klassikere og utfordrere Preikestolen, Trolltunga, Hardangerfjorden og Geirangerfjorden er selvfølgelig med på lista. Preikestolen har lenge vært kjent i utlandet, de to fjordene er favoritter blant cruisegjester, mens Trolltunga er i ferd med å bli internasjonal storkjendis.

Den spektakulære fjellformasjonen  som står rett ut 700 meter over Ringedalsvannet i Skjeggedal, er av reisesøketjenesten Tripadvisor kåra til det fjerde mest imponerende stedet i verden  I sommer ble også kjent at turister fra Korea og New York reiser på helgetur for å bestige Trolltunga og Preikestolen, litt lenger sør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer