Hvilket av disse bildene synes DU bør bli vist på Times Square i New York?

Dagblad-leserne har stemt fram Vestlandets vakreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

AVSTEMNINGEN ER NÅ AVSLUTTET.

(Dagbladet): - Dette må være Norges flotteste bildegalleri, sier Kristian Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge, det Offisielle Turistrådet for Vestlandet.

Gjennom en storstilt konkurranse har turister på Vestlandet lastet opp over 6000 bilder av sine beste opplevelser i sommer. Over 20 000 nordmenn har stemt over 40 000 ganger på de beste bildene og de flotteste stedene i Fjord Norge regionen.

Nå er Vestlandets ti beste opplevelser kåret. Fire av de ti bildene skal vises på Times Square i New York under en storstilt markering neste år.

Klassikere og utfordrere Preikestolen, Trolltunga, Hardangerfjorden og Geirangerfjorden er selvfølgelig med på lista. Preikestolen har lenge vært kjent i utlandet, de to fjordene er favoritter blant cruisegjester, mens Trolltunga er i ferd med å bli internasjonal storkjendis.

Den spektakulære fjellformasjonen  som står rett ut 700 meter over Ringedalsvannet i Skjeggedal, er av reisesøketjenesten Tripadvisor kåra til det fjerde mest imponerende stedet i verden  I sommer ble også kjent at turister fra Korea og New York reiser på helgetur for å bestige Trolltunga og Preikestolen, litt lenger sør.

Det kan være bilder av disse, eller helt andre, for eksempel Lysefjorden og Kjerag, Strandafjellet eller Indre Nordfjord som skal pryde Times Square under det vestnorske sjarmoffensivet.

Det kan også bli en by. Både Bergen og Kristiansund befinner seg på på ti-på-topp lista.

Ved å stemme på det bildet du liker best kan du påvirke inntrykket amerikanerne får av Vestlandet. Avstemningen starter onsdag 16.oktober klokka 14 og varer fram til midnatt søndag 20.oktober.

Hvilke fire bilder som velges er opp til deg og andre stemmegivere.

Eget skilt Hvert vinnersted får opp et eget skilt som bevis på at det er et av de ti «Best of Fjord Norway» opplevelsene. Hvert skilt bruker # (hashtag) foran navnet for igjen å oppfordre nye turister til å dele sine opplevelser med verden.

Fjord Norge har  også utarbeidet turforslag til hvert av de ti mest populære stedene for at flere skal bli kjent med dem.

Troverdig Den beste markedsføringen av et reisemål  skjer ved at turister og innbyggere deler sine favorittopplevelser med venner og kjente, mener administrerende direktør Kristian B.Jørgensen i Fjord Norge.

- At så mange har bidratt med bilder, og så mange nordmenn har stemt på sine favoritter har vist Vestlandet til millioner av mennesker. Samtidig har det gitt fremtidige besøkende minst ti gode grunner til å besøke Fjord Norge, sier han.

Alle bildene som er sendt inn finner du her.

Fjord Norge eies av næringen i landsdelen og de fire fylkeskommunene Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland. Fjord Norge AS har hovedansvar for å markedsføre landsdelen overfor ferie og fritidsmarkedet internasjonalt og nasjonalt.

<strong>STORSLÅTT:</strong> Lite gjør mer inntrykk på turister enn naturen på Vestlandet. Her fra Ørnesvingen høyt over Geirangerfjorden. Nå skal nordmenns egne favorittbilder vise det beste av Vestlandet i USA. Hvilke er blant annet opp til deg. Stem fram ditt favorittbilde. Foto: VISIT NORWAY
STORSLÅTT: Lite gjør mer inntrykk på turister enn naturen på Vestlandet. Her fra Ørnesvingen høyt over Geirangerfjorden. Nå skal nordmenns egne favorittbilder vise det beste av Vestlandet i USA. Hvilke er blant annet opp til deg. Stem fram ditt favorittbilde. Foto: VISIT NORWAY Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer