Hvis det er slike drinker du bestiller i dag, vet du at du tok den litt vel langt i går

Kalles Las Vegas' nasjonalrett, og er frokost og drink i ett.

 MORGENMAT:  «Bloody Mary» med egg og bacon, hamburger og oliven er favoritten på  Todd English P.U.B. i Las Vegas. Dette bestilles mest om formiddagen, sier de blide servitørene ved den populære utestedet. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
MORGENMAT: «Bloody Mary» med egg og bacon, hamburger og oliven er favoritten på Todd English P.U.B. i Las Vegas. Dette bestilles mest om formiddagen, sier de blide servitørene ved den populære utestedet. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZIVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

LAS VEGAS (Dagbladet): USAs partyhovedstad har nok av fristelser.

Det er kanskje derfor dagen-derpå-drinken Bloody Mary kalles for Las Vegas' nasjonalrett.

Frokost og drink i ett. Grønnsaker, vitaminer og alkohol i skjønn forening.

Tomatjuicen Opprinnelig besto drinken bare av tomatjuice, vodka og is. Nå finnes den i et uendelig antall varianter.

LAS VEGAS:  Hvert år strømmer 40 millioner turister  til ørkenbyen for å feste og ha det moro.  Bellagio-fontenen til venstre, på høyresida av partygata Las Vegas Boulevard kan du se kopien av Eiffeltårnet, som har en god restaurant på toppen. Foto: VISITLASVEGAS
LAS VEGAS: Hvert år strømmer 40 millioner turister til ørkenbyen for å feste og ha det moro. Bellagio-fontenen til venstre, på høyresida av partygata Las Vegas Boulevard kan du se kopien av Eiffeltårnet, som har en god restaurant på toppen. Foto: VISITLASVEGAS Vis mer

Tomatjuicen er det eneste som alltid er med.

Men aldri har vi sett varianten som blir servert på Todd English P.U.B i Vegas. Her har de tatt den helt ut: Bloody Mary med egg og bacon, eller en minihamburger - slider - på toppen av drinken sammen med stangsellerien, er en helt ny vri.

Urban service Tod English P.U.B ligger i et av Vegas' nyeste luksusområder, med det nye Aria Resort, eksklusive restauranter og luksusshoppingsenteret Crystals, hvor Armani, Versace, Dior og alle de kjente merkene har store butikker side om side.

- Detter et veldig populært, sier de blide og serviceinnstilte servitørene på Todd English P.U.B. som står for Public Urban Service- og holder fram de unike variantene av Bloody Maryene med kjøtt og bacon på toppen.

Mange stikker innom her allerede fra klokka 12.00 om morgenen- hvilket er tidlig, Las Vegas-tid.

Gourmetby Amerikanske Todd English driver et tjuetalls restauranter i USA. Han har skrevet flere kokebøker og kom på Culinary Hall of Fame-lista i 2012.

THE STRIP: Las Vegas Boulevard. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
THE STRIP: Las Vegas Boulevard. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

I Vegas har han også restauranten Olive i det eksklusive hotellet Bellagio.

På Tripadvisor ligger Todd English i Las Vegas Boulevard, i dag på 379. plass av 3851 restauranter i gamblerbyen.

I Las Vegas, som også i stadig høyere grad har blitt en gourmetby, er konkurransen hard. Oppskrifter er bedriftshemmeligheter.

Mot bakrus Vi spør derfor heller Jan Vardøen, Norges mest kjente bartender, om oppskrifter på en klassisk «Bloody Mary». Og hjelper det virkelig mot bakrus?

- Det gjør det, sier Vardøen.

Bloody Mary er mest brukt som en dagen-derpå-kur. Gift og motgift i samme drink.

- Egentlig er det litt skummelt. Det er en form for selvmedisinering. Fyllesyke er en form for abstinens. Du putter på med mer av det som gjør det syk i utgangspunktet.

Hva med Vegas-versjonen av «Bloody Mary» med bacon og hamburger?

- Jeg ser ikke ideen med å ødelegge en god drink med fet mat, men jeg skjønner poenget, sier Jan Vardøen.

I «Bar Boka» er en av hans mange tips for å unngå fyllesyke å ikke drikke på tom mage. Fet mat hindrer at alkohol tas opp i kroppen.

Flere bakrustips - Du bør også drikke så mye vann du klarer før du legger deg. Unngå kaffe, cola og andre koffeinholdige drikker, tipser Vardøen.

Har råder deg også til å spise så mye som mulig fordi blodsukkeret er lavt dagen derpå.

- Jeg tror ikke det finnes en kur mot bakrus, og det er kanskje like greit. Fyllesyke er kroppens måte å fortelle deg at du har tatt det for langt, sier han.

Jan Vardøen har jobbet som bartender i Canada, England og USA, men aldri i Las Vegas.

- Las Vegas er som å bo på en romstasjon. Alt er fake. Ingenting dyrkes der ute i ørkenen, alt er ekstra vrient. Men Las Vegas er veldig gøy.