Hvis du ikke kjenner denne delikatessen, bør du gripe sjansen

November er høysesong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet):

November er toppsesong for rakefisk og alle rakefiskentusiaster gleder seg.

Slik også med Arne Brimi.

Rakefisk er en kjent og kjær råvare, og for kokken er et hyggelig rakefisklag høytid og en av hans fremste førjulstradisjoner.

Men selv om han er veldig glad i rakefisk, synes han ikke all rakefisk smaker godt. Kvaliteten er viktig.

Skal ikke lukte for mye. En god rakefisk skal ikke være for salt, og heller ikke lukte for mye.

Noen ganger kan det lukte stramt av laken, men når fisken er renset, kan lukten likevel være mild og behagelig.

En god rakefisk skal være smørevillig og uten stram ettersmak.

- Sterk tradisjon - For mange er rakefisk en sterk tradisjon. Du reiser til fjells, fisker fisk og legger ned fisk. For så på seinhøsten å samle venner rundt den fisken du sjøl har fisket, sier Arne Brimi.

- Og rakefisken spises med flatbrød, smør og eventuelt litt kokte mandelpoteter sammen med øl og dram. Dette er utgangspunktet for tradisjonen med rakefisk, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer