KVALITET PÅ STOR FLASKE: Det er først og fremst lagringsviner, som disse årgangsvinene fra en fransk vinkjeller, som blir tappet på Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS / NTB SCANPIX
KVALITET PÅ STOR FLASKE: Det er først og fremst lagringsviner, som disse årgangsvinene fra en fransk vinkjeller, som blir tappet på Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Hvis du skal lagre vinen er det denne flasken du bør velge

Magnumens mange fordeler.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet Endelig fredag): Magnumflasker har ofte en egen aura over seg. Selv om det bare er en flaske som rommer dobbelt så mye som en vanlig, er det alltid litt spesielt når man åpner en.

Den hører liksom til spesielle anledninger da det vanligvis ikke er noe man åpner for å ta seg et glass eller to. Det er i lystig lag og godt selskap at man føler at situasjonen og gjestene er verdige nok til at en kan åpnes.

Det er derimot ikke bare følelsene rundt situasjonen, men også andre forutsetninger for lagring og modning som ligger bak magnumens popularitet.

Større volum

Magnumflaskens utforming med 1,5 liters innhold gjør den bedre egnet til å bevare vin enn en standard flaske. Størrelsen gjør at mindre oksygen mellom korken og vinens overflate er i kontakt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn