Du leser nå Dagbladet Pluss

Hvis du skal lagre vinen er det denne flasken du bør velge

Magnumens mange fordeler.

KVALITET PÅ STOR FLASKE: Det er først og fremst lagringsviner, som disse årgangsvinene fra en fransk vinkjeller, som blir tappet på Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS / NTB SCANPIX
KVALITET PÅ STOR FLASKE: Det er først og fremst lagringsviner, som disse årgangsvinene fra en fransk vinkjeller, som blir tappet på Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet Endelig fredag): Magnumflasker har ofte en egen aura over seg. Selv om det bare er en flaske som rommer dobbelt så mye som en vanlig, er det alltid litt spesielt når man åpner en.

Den hører liksom til spesielle anledninger da det vanligvis ikke er noe man åpner for å ta seg et glass eller to. Det er i lystig lag og godt selskap at man føler at situasjonen og gjestene er verdige nok til at en kan åpnes.

Det er derimot ikke bare følelsene rundt situasjonen, men også andre forutsetninger for lagring og modning som ligger bak magnumens popularitet.

Større volum

Magnumflaskens utforming med 1,5 liters innhold gjør den bedre egnet til å bevare vin enn en standard flaske. Størrelsen gjør at mindre oksygen mellom korken og vinens overflate er i kontakt.