Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Hvis du vil billig til Syden bør du reise nå

Kanariøyene for under 2000 kroner.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Nå får du årets billigste Sydenturer.

Reis nå De som vil til Sydens  sol og varme på rimeligste vis, bør komme seg av gårde i januar.
Forklaringen er enkel.
Da er det få som skal ut og reise. Dermed raser prisene.

Under 2000 Nå kan du få ei uke med sol og varme for under 2000 kroner, med flyreise og hotell, om du satser på en pakketur. Det er rimelig, når prisen på en vanlig Sydentur i gjennomsnitt ligger på 5500.

Kanariøyene Denne vinteren er det Kanariøyene som gjelder for dem som vil ha kortest mulig reisetid og mest mulig sol for pengene.

TENERIFE:  Også Tenerife er på billigsalg i januar. Her er Siam Park, på Costa Adeje som er kåret til verdens beste badepark i 2015. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
TENERIFE: Også Tenerife er på billigsalg i januar. Her er Siam Park, på Costa Adeje som er kåret til verdens beste badepark i 2015. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

Egypt er nesten ute av charterkatalogene.

Derfor har det vært fullt trykk på Kanariøyene. Det  har ikke vært mange restplasser og billige pakkereiser å oppdrive før nå.
Også prisen på ruteflybilletter til Kanariøyene har vært skyhøye denne vinteren.

Priseksempler
Dagens priseksempler viser at du kan reise til Tenerife i januar for kr 1745  bo på 3 stjerners hotell. 

Til Fuerteventura koster charterturen kr 1995 fra Oslo.

FUERTEVENTURA:  Kjent som sportsøya, her René Egli Windsurfing & Kiteboarding Center. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
FUERTEVENTURA: Kjent som sportsøya, her René Egli Windsurfing & Kiteboarding Center. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Fra Bergen koster en ukes tur til Gran Canaria kr 1795. Fra Tromsø er prisen på en Gran Canaria-tur nå helt nede i kr 1495, men de billettene går vanligvis raskt unna.
På charterselskapenes egne nettsider og samlesiden solfaktor.no legges det stadig ut nye billigbilletter for januar.

Billigst Enda rimeligere er en uspesifisert reise, for dem som bare vil ha ei uke med sol og sjø til absolutt laveste pris, og ikke er så nøye på hvor du skal bo.
Da får du ikke vite navn på hotellet  før du har kommet fram,  og hotellstandarden er mye lavere. Charterarrangørene sjøl anbefaler ikke å velge uspesifisert, spesielt ikke for barnefamilier.

Gran Canaria Gran Canaria er nordmenns feriefavoritt.
356 000 nordmenn reiste dit i fjor, viser tall fra Spanias Turistkontor.

Blant internasjonale turister er  Tenerife den mest populære øya, med 4,1 millioner turister i fjor, mot Gran Canarias 3,1 millioner turister i året.

Fuerteventura 38 000 nordmenn reiste til Lanzarote i fjor, vulkanøya har en god del for norsk bosetting.
Mens bare 8000 valgte Fuerteventura, en øy som stadig blir mer populær for sports- og treningsinteresserte, med sykling, løp og vannsport.
Fuerteventura fikk i fjor besøk av totalt 1, 8 millioner turister.

For de andre tre kanariøyene, La Gomera, El Hierro og La Palma, finnes ikke tall, trafikken dit går for det meste via Tenerife, enten med båt eller lokalfly.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media