Hvitt er ikke bare hvitt

Her ser du hvilke hvitfarger som passer til hva.

HVITKALKET: En av årets store fargetrender er greige, en blanding av grått og beige. Til denne fargen egner ikke Eggehvit seg, den vil nemlig se skittengul ut ved siden av gråaktige farger.  FOTO: Jotun
HVITKALKET: En av årets store fargetrender er greige, en blanding av grått og beige. Til denne fargen egner ikke Eggehvit seg, den vil nemlig se skittengul ut ved siden av gråaktige farger. FOTO: Jotun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange nyanser av hvitt, som alle gir forskjellige fargeopplevelser. Men hvordan velger vi den riktige?

- Hvittoner kan oppleves som gulaktige, rødaktige, varme, kjølige, gråaktige eller blåaktige. Mulighetene er ganske enkelt mange. Det er ikke slik at det finnes en enkelt hvittone som passer hos absolutt alle, sier Nina Klæboe, interiør- og fargedesigner i Jotun.

De andre fargene Hvittonene skal passe til andre rom som er knyttet til det aktuelle rommet. De skal også passe til gulv, kjøkkenfronter og møbler.

Mange velger ferdigmalte vinduer og dører. Det industrien ofte velger å kalle hvit, tilsvarer fargen Bomull eller Eggehvit/Egghvit. mange tror at Eggehvit passer til alt, men ifølge fargeeksperten gjør den altså ikke det.

- Det er en gulaktig hvit tone, som ikke står like godt til for eksempel kritthvite vegger eller rødlige og mer kjølige, gråaktige farger. Da kan det se skittengult ut ved siden av, noe de fleste opplever som en uheldig effekt. Hvis du vil ha kritthvite, den nye fargen greige eller kjøligere gråtoner, kan du spørre leverandørene av vinduer og dører om hvilke muligheter du har. Flere kan levere disse elementene i fargen Klassisk Hvit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer