HVA MED SESAMGLASERT POPKORN TIL VINEN? Da tar du 4 ss popkorn, 1 ss sesamfrø, 2 ss pistasjnøtter og 2 ss sukker. Pop popkornkjernene med litt olje (husk lokk!). Smelt sukkeret forsiktig i en stekepanne, ha i sesamfrø og hakkede pistasjnøtter. Vend dette inn i popkornene i en bolle. Dryss på ørlite salt og server. Kilde: Christopher Sjuve. <br>Foto: Lisbeth Michelsen
HVA MED SESAMGLASERT POPKORN TIL VINEN? Da tar du 4 ss popkorn, 1 ss sesamfrø, 2 ss pistasjnøtter og 2 ss sukker. Pop popkornkjernene med litt olje (husk lokk!). Smelt sukkeret forsiktig i en stekepanne, ha i sesamfrø og hakkede pistasjnøtter. Vend dette inn i popkornene i en bolle. Dryss på ørlite salt og server. Kilde: Christopher Sjuve.
Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

VINTEST

Hvitvin fra Wachau får toppkarakter

Wachau er på mange måter selve hjertet i Østerrikes vin- produksjon, og en av hovedgrunnene til landets suksess.

Med sin beliggenhet ved Donau elva vest for Wien er området også sentralt beliggende i tillegg til å ha optimale forutsetninger for vinproduksjon.

Wachau befinner seg i regionen Niederösterreich som ligger vest i landet. Sammen med de to naboområdene Kamptal og Kremstal, har de siden begynnelsen av 2000-tallet satt Østerriksk hvitvin på kartet.

Internasjonal suksess

Det er Riesling og den lokale Grüner Veltliner-druen som er enerådende i området på druefronten. Spesielt sistnevnte har oppnådd stor internasjonal suksess med sin egenartede og karakteristiske stil som skiller den fra alt annet i vinverden.

Vinene laget på Grüner Veltliner har som regel en aromatisk duft av gul plomme, aprikos, fersken, hvit pepper og mineraler. De oppnår stor fylde og har som regel en god balanserende syre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

Prøveuke*

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (55kr/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr per ett år 2,18 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.