HVA MED SESAMGLASERT POPKORN TIL VINEN? Da tar du 4 ss popkorn, 1 ss sesamfrø, 2 ss pistasjnøtter og 2 ss sukker. Pop popkornkjernene med litt olje (husk lokk!). Smelt sukkeret forsiktig i en stekepanne, ha i sesamfrø og hakkede pistasjnøtter. Vend dette inn i popkornene i en bolle. Dryss på ørlite salt og server. Kilde: Christopher Sjuve. <br>Foto: Lisbeth Michelsen
HVA MED SESAMGLASERT POPKORN TIL VINEN? Da tar du 4 ss popkorn, 1 ss sesamfrø, 2 ss pistasjnøtter og 2 ss sukker. Pop popkornkjernene med litt olje (husk lokk!). Smelt sukkeret forsiktig i en stekepanne, ha i sesamfrø og hakkede pistasjnøtter. Vend dette inn i popkornene i en bolle. Dryss på ørlite salt og server. Kilde: Christopher Sjuve.
Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

VINTEST

Hvitvin fra Wachau får toppkarakter

Wachau er på mange måter selve hjertet i Østerrikes vin- produksjon, og en av hovedgrunnene til landets suksess.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Med sin beliggenhet ved Donau elva vest for Wien er området også sentralt beliggende i tillegg til å ha optimale forutsetninger for vinproduksjon.

Wachau befinner seg i regionen Niederösterreich som ligger vest i landet. Sammen med de to naboområdene Kamptal og Kremstal, har de siden begynnelsen av 2000-tallet satt Østerriksk hvitvin på kartet.

Internasjonal suksess

Det er Riesling og den lokale Grüner Veltliner-druen som er enerådende i området på druefronten. Spesielt sistnevnte har oppnådd stor internasjonal suksess med sin egenartede og karakteristiske stil som skiller den fra alt annet i vinverden.

Vinene laget på Grüner Veltliner har som regel en aromatisk duft av gul plomme, aprikos, fersken, hvit pepper og mineraler. De oppnår stor fylde og har som regel en god balanserende syre.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn