Hvor bred skjerm skal du ha?

Vet du hvor smart det egentlig er med ekstra bred skjerm? Vi har testet to alternativer.

SUPERBRED: Skjermer i 21:9 format kan erstatte to eller tre skjermer. Vi har testet begge størrelser. Foto: BRYNJULF BLIX / DINSIDE.NO
SUPERBRED: Skjermer i 21:9 format kan erstatte to eller tre skjermer. Vi har testet begge størrelser. Foto: BRYNJULF BLIX / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Sitter du med flere skjermer med ukurant oppløsning? Flytter du programvinduer rundt omkring og fram og tilbake? Da er det på tide å tenke litt bredere, og stikkordet er en skjerm i 21:9 format.

Men hvilken størrelse og oppløsning er aktuelt?

For å gi deg svaret har vi testet to skjermer på henholdsvis 29 og 34 tommer.

Den store forskjellen Forholdet mellom bredde og høyde er altså 21:9 på begge disse skjermene, det som skiller er størrelsen og oppløsningen.

Forskjellen i tommer ser ikke så stor ut når man bare ser tallet, men forskjellen i størrelse når man ser begge skjermene ved siden av hverandre er påtagelig.

En 34-tommers bredskjerm er ikke noe småtteri, men det som er langt mer viktig er forskjellen i oppløsning.

Spesielt antallet punkter vertikalt utgjør en stor forskjell i praktisk bruk. Med 1440 punkter i høyden får du god plass til nettsider, dokumenter og de fleste andre formater som alltid er høyere enn de er brede.

På en skjerm med 1080 punkter i høyden må du forminske programvinduene ganske mye for å få like store utsnitt. Det er ikke alltid vellykket, og for mange vil skriftstørrelsen og lesbarheten bli en utfordring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer