Hvor du jobber avgjør hvem som får pensjonen din når du dør

- En av utfordringene er at folk ikke vet hvor de skal spørre om hva.

UBEKYMRET: Olav Brekke (72) og kona Astrid Brekke (68) er ikke bekymret for hva som skjer med pensjonen deres dersom en av dem skulle falle fra.
UBEKYMRET: Olav Brekke (72) og kona Astrid Brekke (68) er ikke bekymret for hva som skjer med pensjonen deres dersom en av dem skulle falle fra. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En god pensjonsordning er ofte det mest verdifulle, men minst synlige godet utover lønn. Men hva skjer med alle pengene som er innbetalt for å sikre deg en god alderspensjon dersom du skulle falle fra tidlig?

- Svaret avhenger av hvilke pensjonsordning du er omfattet av. Er du i offentlig sektor eller har ytelsesordning eller hybrid tjenestepensjonsordning i privat sektor, tilfaller pengene som er innbetalt for å sikre deg alderspensjon forsikringsfellesskapet, ikke dine egne etterlatte, sier Alexandra Plahte, uavhengig pensjonsrådgiver i Gabler, Steenberg & Plahte.

50
%
RABATT

BLACK WEEK

BLACK WEEK

Halvår
39 kr/pr. mnd
Totalt 234kr/for 6 mnd
Få 50% rabatt nå

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer