SJARMTROLL: Men det er ikke alle som vil passe gullungen din gratis. ILLUSTRASJONSFOTO: Scanpix
SJARMTROLL: Men det er ikke alle som vil passe gullungen din gratis. ILLUSTRASJONSFOTO: ScanpixVis mer

Hvor mye betaler du barnevakten?

Hvor mye bør nabojenta få for å passe barna dine en kveld? Gi din stemme.

Det er nok ikke mange som betaler sine egne foreldre eller voksne søsken for å passe barna en kveld.

Men om nabojenta eller -gutten bruker en lørdagskveld på barna dine, mener nok de aller fleste at dette er noe han eller hun skal ha betalt for.

Jobb eller vennetjeneste Er du i tvil om barnevaktjobben skal være betalt eller bare regnes som en vennetjeneste, bør du avklare dette på forhånd.

Kanskje du også bør avtale prisen på forhånd? Om barnevakten har hatt ekstra mye å gjøre - eller har gjort en særdeles bra jobb, kan du gi litt ekstra som tips.

Hvis barna dine ikke kjenner barnevakten fra før, er det bra om de får litt tid sammen før dere overlater dem alene med ham eller henne. Du bør absoultt betale for denne tida.

Her er en tidligere debatt om hva en barnevakt bør koste.

Les mer: Barnevakt-tabbene du bør unngå

Hvor mye betaler du barnevakten? Gi din stemme nederst i artikkelen.

Du kan også si din mening i kommentarfeltet.

Mangelfull informasjon Bodil Brattbakk hos Barnepasseren i Oslo mener god og kommunikasjon mellom foreldre og barnevakt er det aller viktigste.

- Når barnevakter gir oss tilbakemeldinger om hva de synes er vanskelig, er det mangelfull informasjon fra foreldrene de nevner oftest. Når både barnevakt og foreldre sender bevisste/ubevisste signaler om at de er trygge, smitter det over på barna, sier Bodil Brattbakk hos Barnepasseren i Oslo til Klikk.no.

Gode råd: Avtal alltid hva dere forventet at barnevaktjobben skal innebære. Lage middag til barna? Legge dem? Rydde huset? Når du har gitt de nødvendige beskjedene og sagt hadet til barna, er det på tide å komme seg ut. Ikke drøy tida for lenge. Gi barnevakten mobilnummeret ditt, og gjerne også nummeret til andre pårørende. Sørg for all del å være tilgjengelig. Ikke kom hjem senere enn avtalt. Ring hvis dere blir forsinket. (Rådene er hentet fra Parents.com)

Du og dine kjære skal ut en lørdagskveld. Dere skal være borte i fem timer og spør den 16 år gamle naboen om å være barnevakt.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.