Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Hvor mye vil du betale for å slippe å ha henne i nabosetet på flyet?

55 prosent vil ha barnefrie soner om bord.

VIL HA BARNEFRI: Totalt vil 22 prosent betale ekstra for et flysete i barnefri sone på langreiser. 33 prosent sier det bør finnes barnefrie soner, men at de ikke vil betale noe for det. Foto: COLOURBOX
VIL HA BARNEFRI: Totalt vil 22 prosent betale ekstra for et flysete i barnefri sone på langreiser. 33 prosent sier det bør finnes barnefrie soner, men at de ikke vil betale noe for det. Foto: COLOURBOX Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Flere utenlandske flyelskaper har startet med barnefrie soner på fly.

Hadde det vært gratis, mener flere at det kunne vært en god ide, men en av fem er også villige til å betale ekstra for å sitte i barnefrie soner på fly, viser reisebyråkjeden Tickets ferske undersøkelse.

Det gjelder flyreiser på sju timer eller mer.

 LANGREISER:  Bare en av fem er villige til å betale ekstra for barnefrie soner på flyreiser over sju timer. Foto: EIVIND PEDERSEN
LANGREISER: Bare en av fem er villige til å betale ekstra for barnefrie soner på flyreiser over sju timer. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

- For kortere reiser er det ikke relevant, sier Ellen Wulff-Andresen, markeds- og administrasjonssjef for Ticket.

Gratis Totalt vil 22 prosent betale ekstra for et flysete i barnefri sone på langreiser.

33 prosent sier at det bør finnes barnefrie soner, men at de ikke vil betale noe for det.

Omtrent like mange, 34 prosent, svarer nei på spørsmålet om de vil betale for barnefri sone. Og det er godt voksne menn mellom 50 - og 65 år som er minst interessert i å betale for slippe å sitte sammen med barn på flyet.

Inntektsavhengig Ikke helt uventet er det dem med høyest inntekt, som er mest villige til å betale for barnefri plass på flyet.

Av dem med inntekt over én million kroner er 13 prosent villige til å betale opptil 500 kroner.

Det mest oppsiktsvekkende i den nye undersøkelsen er kanskje at det er aldersgruppen mellom 30-49 år som er mest villige til å betale ekstra for å sitte i barnefri sone på flyet.

Utlandet Flere utenlandske flyselskaper har innført barnefrie soner på fly, blant annet  Malaysian Airlines.

Scoot Airlines, basert i Singapore, introduserte i fjor «ScootinSilence», en sone der barn under 12 år ikke får lov å sitte.

Verken SAS eller Norwegian sier de har vurdert å ha barnefrie soner på flyene.

Undersøkelsen Reisebyråkjeden Ticket har over flere år gjennomført undersøkelser omkring ferievanene til nordmenn og svensker.

2014-undersøkelsen er basert på webbaserte panelintervjuer av et representativt utvalg av den norske befolkningen mellom 18 - 79 år.

Det er svenske Novus som står for analysen. 

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 785809499


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling