Du leser nå Dagbladet Pluss

Hvordan er Tesla på skikkelig langtur? Vi kjørte til Bordeaux for å finne ut av akkurat det

5151 kilometer med Tesla model S.

LAAAAAANGTUR: Vi tok utfordringen, og dro på langtur med Tesla. I denne artikkelen ser journalisten på mulighetene og utfordringen det ga å dra på bilferie nedover i Europa med elbil. Alle foto: Fred Magne Skillebæk
LAAAAAANGTUR: Vi tok utfordringen, og dro på langtur med Tesla. I denne artikkelen ser journalisten på mulighetene og utfordringen det ga å dra på bilferie nedover i Europa med elbil. Alle foto: Fred Magne SkillebækVis mer

Fram til de siste par årene har elbil på langtur vært en selvmotsigelse. Hovedårsaken har først og fremst vært rekkevidde. Tesla Model S P90 D skal gå 50,9 mil, ifølge NEDC-testene, og er dermed et av unntakene.

Eller er den egentlig det?

Dette måtte vi finne ut av, og la ut på Europa-turné med en sprell ny og oppgradert bil, en av de aller første bilene med EK-registering, og den første oppgraderte versjonen av Model S som kom til landet.

Målet er Bordeaux i Frankrike for å smake på noen av områdets beste viner, for deretter å ha en langhelg på Chateau de Triac og nyte Cognac-produsenten Braastads gyldne dråper.

Bilen er stor og komfortabel, og har ytelser som kan gjøre den heftigste sportsbilen misunnelig. Legger man sammen effekten fra de to elmotorene, kan man skryte på seg over 700 hestekrefter, men den korrekte kombinasjonseffekten er på 469 hestekrefter under normal drift, og 539 hester med Ludicrous aktivert. Dreiemomentet er oppgitt til svimlende 967 Nm.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.