Hvordan komme over utroskap

- Jeg tror alle fortjener en ny sjanse, sier eksperten.

UTROSKAP: Dersom partneren din har vært utro, og du likevel ønsker å redde forholdet, er det mye jobb som må til. Men det er mulig om dere begge vil det. Foto: AUREMAR - FOTOLIA
UTROSKAP: Dersom partneren din har vært utro, og du likevel ønsker å redde forholdet, er det mye jobb som må til. Men det er mulig om dere begge vil det. Foto: AUREMAR - FOTOLIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(KK.no:) Å oppleve at den du har stolt på og levd sammen med over lang tid, har bedratt deg, kan sammenlignes med følelsen av at den trygge grunnen du står på, brått blir revet vekk.

Til tross for at de fleste av oss har nulltoleranse mot utroskap og mener at et slikt svik ikke kan tilgis, opplever mange at dette er mer komplisert når de først rammes.

Dersom partneren din har vært utro, og du likevel ønsker å forsøke å redde forholdet, har dere en stor jobb foran dere.

For er det egentlig mulig å legge et slikt svik bak seg?

- Det er tydeligvis mulig, for svært mange gjør det ikke slutt etter utroskap, selv om de sier at de vil gjøre nettopp det. De fleste kommer fram til at det tross alt er mange gode grunner til å fortsette forholdet.

- Men det er klart, det kan godt hende at tillitsforholdet er skadet for lang, lang tid, eller kanskje for alltid, forteller Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex og samliv.

Ikke umulig å komme over det Det å komme over at partneren din har vært utro er langt fra lett, men heller ikke umulig. Hvis du skal komme deg videre etter tillitsbruddet, mener Kjøs du må prøve å forstå hvordan det kunne skje og bestemme deg for om du kan leve med det ut fra dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer