Hvorfor bruke kyllingfilet når lårene smaker bedre?

Prøv Dagblad-kokkens oppskrifter med lår og vinger.

HØSTMAT: Krydret og full av næring. Hvorfor ikke bytte ut kyllingfileten med en rød curry med saftige kyllinglår? Foto: METTE MØLLER
HØSTMAT: Krydret og full av næring. Hvorfor ikke bytte ut kyllingfileten med en rød curry med saftige kyllinglår? Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

(Dagbladet): Norske familier spiser kylling til middag minst en gang i uka.

Men det er først og fremst finskårne kyllingbryst vi liker å legge i stekepanna, og mange glemmer rett og slett å prøve de andre delene av kyllingen.

- Hvorfor bruke kyllingfilet når lårene har mye mer smak? Det er bedre kjøtt på lårene, og de er også enklere å steke da kjøttet på lårene ikke blir så fort tørt. Jeg bruker aldri kyllingbryst, jeg synes rett og slett det smaker mye bedre med lår, sier Karla Siverts.

Sats på kvalitet Hun er også nøye med å hva slags kylling hun kjøper.

Det er gjerne slik at de kyllingene som har levd best liv, er de som smaker best.

- Jeg bruker økologisk kylling eller kylling fra en produsent jeg stoler på. Det er stor forskjell på kvaliteten på kyllingkjøtt. Jeg tror ikke alle er klar over det før de har prøvd det, sier Karla.

RØD CURRY MED KYLLING Denne spicy suppa er lett å lage, du må bare bruke litt tid på å hakke opp grønnsakene.

Du trenger:4 kyllinglår2 bokser kokosmelk (ikke lettvarianten!)1/2 dl nøytral olje1 løk, i grove biter4 fedd hvitløk, finhakket1 rød chili, finhakket1 knoll ingefær, stor som 2 tomler, finhakket1 grillet paprika, grove biter4 kaffirlimeblader1 stk sitrongress, knust2 ss tomatpure10 cherrytomater, delt i 21 rød paprika, i terninger1 neve sukkererter1 liten bunt koriander1 pose peanøtter eller cashewnøtter2 limeLitt saltSlik gjør du:1. Stek kyllinglårene så de blir gylne og fine i ovnen på 220 grader. Legg dem så i en gryte og dekk med vann. Kok opp. Når kjøttet løsner lett fra beinet, tar du dem ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer