Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Hylene forteller raskt at dette er et sted for alle som tester grenser

Du blåses utfor i Europas største vann-berg-og-dal-bane.

STORE UNGER:  Ragnar Juul fra Kristiansand (foran) og Trond Flatelid fra Søgne, viser at vannlek er gøy også for godt voksne. Foto: PER FLÅTHE
STORE UNGER: Ragnar Juul fra Kristiansand (foran) og Trond Flatelid fra Søgne, viser at vannlek er gøy også for godt voksne. Foto: PER FLÅTHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

  BØ (Dagbladet): • Dagbladet tester fornøyelsesparker.

Hylene fra barn i alle aldrer forteller raskt de besøkende at dette er et sted for alle som tester grenser.

Det går opp, det går ned, det går i svinger og sirkler. Alt drevet ved hjelp av glatt underlag og vann.

FLOW RIDER: Her forsøker Olav (11) fra Bø seg på surfing i Flow Rider.  Foto: PER FLÅTHE
FLOW RIDER: Her forsøker Olav (11) fra Bø seg på surfing i Flow Rider. Foto: PER FLÅTHE Vis mer

Enkelte steder går det også virkelig fort. Opp mot 50 kilometer i timen kan du få i den nyeste attraksjonen, Vassføyka, som kom i 2010.

- Det er tøft her, og det tøffeste er Mot i Brøstet - Europas største berg- og-dal-bane i vann. Men du har også Magasuget, forklarer ungdommene Charlotte Thorjussen (11), Adrian Johannessen Rabben (15), Mattias Thorjussen (11) og Alexander Larsen (14) fra Porsgrunn, samt Vilde Tveit (11) fra Stavanger.

Jo skumlere, dess bedre Dagbladet knep dem i en matpause godt etter middagshøyden.

OPP I SKYENE: Charlotte (11) (fra venstre), Adrian (15), Mattias (11) og Alexander (14) fra Porsgunn og Vilde (11) fra Stavanger, roser Bø Sommarland opp i skyene. Foto: PER FLÅTHE
OPP I SKYENE: Charlotte (11) (fra venstre), Adrian (15), Mattias (11) og Alexander (14) fra Porsgunn og Vilde (11) fra Stavanger, roser Bø Sommarland opp i skyene. Foto: PER FLÅTHE Vis mer

Fram til da hadde dagen bestått av en endeløs rekke aktiviteter i vann. Jo skumlere, dess bedre.

Ungdommene forteller at de forsøker å komme til Bø Sommarland minst et par ganger om sommeren, og er fornøyde med tilbudene. Samt at vannet holder 25 grader uansett vær.

STOR FART: Karoline Gro (13) og Lise Mari (13) fra Jessheim fikk fart på seg i Vassføyka. Foto: PER FLÅTHE
STOR FART: Karoline Gro (13) og Lise Mari (13) fra Jessheim fikk fart på seg i Vassføyka. Foto: PER FLÅTHE Vis mer

Ved siden av sitter Ronny Barstad (38) fra Søgne. Han har nettopp testet Magasuget, vannsklia med fritt fall i ni meter. Totalt er den 26 meter høy.

- Det var tøffere enn jeg trodde i utgangspunktet, men verdt turen, sier han med bredt glis.

Eget tempo Bare noen få meter unna de skumle aktivitetene holder to år gamle Martin fra Kolbu på Østre Toten på å teste de små skliene.

Han klarer det uten mammas hjelp. Tydelig fornøyd seiler han i eget tempo ned i bassenget, og mamma Hanne Ulsruds trygge armer.

En av hemmelighetene med Bø Sommarland er nettopp at alle kan finne sitt spenningsnivå og sin fart, og få en fin opplevelse.

KJEMPEARTIGE: Martin (2) fra Kolbu på Østre Toten, synes de små skliene var kjempeartige. Foto: PER FLÅTHE
KJEMPEARTIGE: Martin (2) fra Kolbu på Østre Toten, synes de små skliene var kjempeartige. Foto: PER FLÅTHE Vis mer

Men det er for de som vil være med på aktivitetene.

Ofte er foreldrene bare med som sjåfører og matpakkebærere. På dager da sola steker, eller regnet gjør dagen grå, er ofte mor og far de aller første til å tenke på hjemveien.

TØFFERE ENN ANTATT: Ronny Barstad (38) fra Søgne testet Magasuget, og forteller at det var tøffere enn han hadde trodd. Foto: PER FLÅTHE
TØFFERE ENN ANTATT: Ronny Barstad (38) fra Søgne testet Magasuget, og forteller at det var tøffere enn han hadde trodd. Foto: PER FLÅTHE Vis mer

Dette ønsker parkadministrasjonen å gjøre noe med, gjennom å lage til bedre takarrangementer slik at folk slipper å teste elementene.

Lange bakker Bø Sommarland har utviklet seg kraftig siden starten i 1985. Den gangen var transportveiene bare grus. I de siste åra er alle veier asfaltert eller steinsatt.

Det gjør det greit å ta med barnevogn og rullestoler i parken.

Men det må presiseres at området er kupert. Fra inngangen til Tivolibyen på toppen er det bare motbakke. Til gjengjeld er der mulig å gå i sløyfer.

Daglig leder Bernt-Gunnar Berntsen forteller at parken legger opp til fornying med minst en attraksjon hvert tredje år.

- Mye tyder på at vannparker ikke trenger å komme med nye ting hvert år, som andre familieparker må. Det gjør det litt lettere for oss.