Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Hyler av skrekk når «smilende» kjempefisk dukker opp rett bak dem

Hadde du turt å bade her?

OVERRASKELSE: Et bilde av tre tilsynelatende vettskremte kvinner og en pilskate går nå sin seiersgang på nettet. Foto: REDDIT
OVERRASKELSE: Et bilde av tre tilsynelatende vettskremte kvinner og en pilskate går nå sin seiersgang på nettet. Foto: REDDIT Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Et bilde av tre tilsynelatende vettskremte kvinner og en pilskate går nå sin seiersgang på internett.

Eller som Daily Mail skriver: «Bikinikledde kvinner skriker av redsel når de blir overfalt av en pilskate».

Etter at bildet ble lagt ut på Reddit.com, har det blitt hyppig kommentert og også snappet opp av en rekke aviser verden over.

Ifølge australske News.com har bildet blitt tvitret videre tusenvis av ganger.

«Photobomb» Bildet omtales som «Photobomb», som betyr at noe tar oppmerksomhet fra det planlagte motivet i bildet.

Noe skaten utvilsomt klarer utmerket, der den med noe som ligner et smil, titter opp bak damene.
 
Om bildet er så tilfeldig, er en annen sak.  

Ser du nøye etter, er det en mann som løfter pilskaten opp bak damene, og ifølge Yahoo.com kommenterer mange at bildet er tatt i Stingray City, som er en populær turistattraksjon på Caymanøyene i Det karibiske hav.

Reagerer Ikke alle er fornøyde med oppmerksomheten bildet har fått.
 
Gina Ebanks-Petrie, leder av miljøverndepartementet på Caymanøyene, advarer mot å løfte pilskatene opp av vannet, blant annet fordi det stresser dem.

- Ifølge forskriftene er det straffbart å fjerne skatene fra vannet. Dette er sjødyr, som i likhet med fisk puster med gjeller, ute av vannet får de ikke puste, sier hun til avisa på øyene, Caycompass.com.

- Dette er grusomt. Det stresser dyret og vil kunne være skadelig om det skjer flere ganger, fortsetter Ebanks-Petrie i sin kommentar til episoden på bildet.

Skateturer - Hvis du elsker unike møter med dyr, foreslår jeg at du blir med og får nærkontakt med fiskene i det blå vannet i Det karibiske hav, skrev Huffington post-blogger BJ R. Siasoco i sin omtale av Stingray City tidligere i år.

Siasoco skriver at den søratlantiske pilskaten har fått navnet på grunn av piggen på halen. Den er giftig, men skatene ved Stingray City er stort sett rolige så lenge du opptrer rolig og ikke griper dem i halen.

Ifølge hjemmesiden til Stingray City kan du stå med vann til livet og være omgitt av mer enn 20 pilskater på en gang.  

Her får du både mate og ta på pilskatene, og også snorkle og se flotte korallrev med fargerike tropiske fisker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media