Hyller nytt våpen i kampen mot matsvinnet: - Viser oss at all mat har en verdi

Ett «råttent eple» skal ikke lenger få ødelegge.

MULTIPAKKER: Én dårlig tomat eller paprika i en pakke med flere gjør at de friske og gode blir liggende igjen. Nå selger Meny de gode restene til ti kroner kiloet. Illustrasjonsfoto: ELISABETH DALSEG
MULTIPAKKER: Én dårlig tomat eller paprika i en pakke med flere gjør at de friske og gode blir liggende igjen. Nå selger Meny de gode restene til ti kroner kiloet. Illustrasjonsfoto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når du har valget mellom å kjøpe en pakke klasetomater der to ser overmodne ut og en der alle er modne, kjøper du den der alle er modne. Det gjør alle andre også.

En råtten tomat eller to i en pakke med flere, fører til at mange gode tomater blir liggende igjen og råtne i butikk. Det vil supermarkedkjeden Meny gjøre noe med i prosjektet «Omplassert frukt og grønt».

Butikkansatte vil nå manuelt ta den frukten og de grønnsakene som fortsatt er spiselige ut av emballasjen og tilby dette til kundene til ti kroner kiloen.

Omplassert frukt og grønt lanseres i dag i 18 butikker i Oslo og Akershus. Målet er å ha dette i samtlige Meny-butikker i løpet av året.

Holdbart.no: Selger overskuddsmat med opp til 90 prosent rabatt

Spennende tiltak Anne Marie Schrøder i Matvett.no applauderer eksperimentet.

- Veldig spennende tiltak som vi håper Meny innfører fast, både for å få solgt ut varer de ellers måtte behandle som avfall, og for å vise forbrukerne at all mat har en verdi - og at kjøpmennene respekterer dette og bruker tid på å åpne pakkene og bare skille ut den dårlige varen og selge resten, sier Schrøder til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer