California

Hypp på en ekte western-spøkelsesby? Denne kan bli din for 7,5 millioner

Med på kjøpet får du et hotell, et kapell, en saloon og gruve-rettigheter.

TIL SALGS: Gruvebyen Cerro Gordo er til salgs. Her får du 22 hus, gruverettigheter og en god dose western-historie på kjøpet. Video: Bishop Real Estate / CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tre timers kjøretur nordøstover fra Los Angeles, ikke så langt fra Death Valley, ligger det en liten forlatt gruveby med navnet Cerro Gordo.

Her oppe i Inyo-fjellene ble det gjort et rikt funn av sølv i 1865, og en gruveby vokste fram.

GODT BEVART: Saloonen er i god stand. Her har lite skjedd de siste 100 årene. Foto: Bishop Real Estate
GODT BEVART: Saloonen er i god stand. Her har lite skjedd de siste 100 årene. Foto: Bishop Real Estate Vis mer

Gruvedriften varte til langt inn på 1900-tallet, en periode på slutten av 1800-tallet var byen Californias største sølvprodusent, og det ble begått et mord i uka her, skrev Los Angeles Times etter et besøk i 1997.

Men det er lenge siden det er hentet ut sølv av fjellene nå.

22 hus i god stand

Rettighetene til å gjøre det er imidlertid der fortsatt, det samme er byen - som nå er til salgs i sin helhet for 925 000 amerikanske dollar - rundt 7,5 millioner norske kroner, skriver The Telegraph og flere andre aviser.

UTSIKT: Cerro Gordo ligger i fjellene tre timers kjøring utenfor Los Angeles. På slutten av 1800-tallet sydet byen av gruve-aktivitet. Nå er den tom. Foto: Bishop Real Estate
UTSIKT: Cerro Gordo ligger i fjellene tre timers kjøring utenfor Los Angeles. På slutten av 1800-tallet sydet byen av gruve-aktivitet. Nå er den tom. Foto: Bishop Real Estate Vis mer

Med på kjøpet får du 22 hus, som ifølge mekleren alle er i relativt god stand, tidens tann tatt i betraktning.

Gruve-rettigheter

Ifølge prospektet er alle bygningene - til sammen er det snakk om over 2200 kvadratmeter, godt bevart og flittig restaurert av familien som har eid den i fire generasjoner. Det veier kanskje opp for at de ikke er helt moderne.

Med på kjøpet får du foruten bygningene nesten 1300 dekar land, og eiendomsretten til alt du måtte finne i bakken om du ønsker å sjekke ut om det er mer sølv eller andre edle metaller gjemt der.

Interessert? Her er linken til mekleren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer