Hyundai i30 stasjonsvogn med automat testet

Dette er en undervurdert bil i familiesegmentet. Her får man mye for pengene.

KJØRER PENT: Betryggende og forutsigbare kjøreegenskaper er for det meste det Hyundai i30 kan vise til. Spennenede blir det ikke, men det er vel også irrelevant for de fleste familiemødre- og fedre. Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO
KJØRER PENT: Betryggende og forutsigbare kjøreegenskaper er for det meste det Hyundai i30 kan vise til. Spennenede blir det ikke, men det er vel også irrelevant for de fleste familiemødre- og fedre. Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Vi ville teste en outsider i familiebilklassen, blant dem som ikke dukker opp langt opp på salgsstatistikken, for å undersøke om det er fordi bilen ikke holder mål.

I dette tilfellet falt valget på Hyundai i30 med bensinmotor og automat. Som stasjonsvogn er denne i klasse med stasjonsvognutgavene av eksempelvis VW Golf, Ford Focus, Skoda Octavia og Peugeot 308 - for å nevne de mest aktuelle for tiden.

Hyundai i30 vakte oppsikt da den kom, først og fremst for avantgarde-design, men også kort tid senere, da Volkswagen ufrivillig ga den et godt kvalitetsskussmål.

Flere hester til samme pris 1,6 bensin på 135 hestekrefter i kombinasjon med automatgir - det gir en typisk "midt-på-treet"- løsning. Det passer blant annet for folk som er ute etter et praktisk transportmiddel som byr på et godt komfortnivå og som man kan holde ut med i kø til og fra jobb - for eksempel.

Inntil helt nylig hadde 2014-modellen av i30 stasjonsvogn med 1.6 bensinmotor 120 hestekrefter - den er nå erstattet av versjonen med 135 hester og direkteinnsprøytning .

Dette uten at prisen er endret. Denne versjonen, med utstyrsnivå Premium, koster litt over 324.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer