I 2007 var Johnny blakk og dro til Thailand for å jobbe. I dag er han millionær og har besøkt alle verdens land. Det feirer han i Oslo i kveld

- Helt bevisst at jeg ville avslutte i Norge.

HAPPY ENDING: Johnny Ward fikk den avslutningen på sin ti år lange verdensreise som han ønsket - å få oppleve Nord-Norge. Foto: Onestep4ward
HAPPY ENDING: Johnny Ward fikk den avslutningen på sin ti år lange verdensreise som han ønsket - å få oppleve Nord-Norge. Foto: Onestep4ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For ti år siden var Johnny Ward (33) en helt vanlig irsk student. Som studenter flest hadde han er drøm - men ingen penger til å realisere den.

- Jeg var blakk. Jeg kommer fra en fattig familie, men jeg ville se verden, sier han.

Det endte med at drømmen vant over fornuften. Johnny reiste til Thailand uten penger, men med 200 000 kroner i studiegjeld. Han fikk seg jobb som engelsklærer og klarte seg på lønna det ga.

Slik var - kort fortalt - starten på et ganske så utrolig ti år langt eventyr.

I dag bor Johnny Ward på fasjonable The Thief hotell på Tjuvholmen i Oslo. Han kommer rett fra Kirkenes og overnatting i et ishotell sammen med kjæresten og sin nærmeste familie. Han har nettopp krysset av land nummer 197 av 197 mulige på lista si. Johnny har besøkt dem alle i løpet av de siste ti årene. Og han har blitt millionær på veien. Mer om det senere.

Betatt av Norge

- Men hvorfor avslutte denne reisa i nettopp Norge?

- Det er helt bevisst. Det bestemte jeg meg for lenge siden for å gjøre. Jeg har alltid vært betatt av Norge, det arktiske. Jeg har gledet meg lenge til å komme hit, ikke fordi det markerer slutten på eventyret mitt, men fordi jeg genuint ønsket å oppleve landet deres, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer