Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Storbyferie

I år er sjansen stor for at du finner en reise under treet - og her er dagene du bør benytte deg av gaven

En av fem nordmenn kjøper reiser i gave.

TRE BLIR 11: Tar du tre feriedager i jula neste år, har du plutselig 11 dager fri i strekk, det er mer enn nok til å svømme med fiskene i for eksempel Thailand. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
TRE BLIR 11: Tar du tre feriedager i jula neste år, har du plutselig 11 dager fri i strekk, det er mer enn nok til å svømme med fiskene i for eksempel Thailand. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en stor undersøkelse Norstat har gjennomført for Finn.no har hver femte nordmann gitt bort en reise i gave i år.

Reiser blir stadig mer tilgjengelig med flere flyavganger og rimeligere billetter, og det er all grunn til å tro at mange av oss vil finne en reise, enten spesifikk eller i form av et gavekort under juletreet om noen få dager.

POPULÆRE GAVER: Flere kan vente seg reiser som gaver under juletreet i år. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRE GAVER: Flere kan vente seg reiser som gaver under juletreet i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Å gi reisegaver har blitt mer populært, sier Eivind W. Christiansen, produktdirektør for Finn reise.

Også Sverre McSeveny-Åril, direktør i Reise Utland i Virke, bekrefter trenden.

Tre av ti vil gi

- Omlag 30 prosent opplyser at de kunne tenke seg å gi en ferie i gave, og det er ganske godt spredt utover hele landet, sier han.

Undersøkelsen, som er gjennomført i oktober i år og omfatter 1000 respondenter, viser også at det er mest vanlig å gi reisegaver til kjæresten eller ektefellen.

- Vi ser at flere heller bruker penger på opplevelser enn materielle ting, og reisegaver blir derfor mer populært, sier Christiansen.

Når bør du reise?

Det å ta en ekstra titt på kalenderen før en bestiller ei reise, kan være lurt. Ved å ta hensyn til helligdager og ta ut ferie- eller avspaseringsdager strategisk kan man fort forlenge en helgetur med opptil flere dager.

Reiseportalen momondo.no har gjort denne øvelsen for 2018 og funnet flere muligheter for å forlenge helgene.

Eksempelvis faller 1. mai neste år på en tirsdag. Tar du en feriedag 30. april, har du plutselig fire dager fri i strekk, noe som er mer enn nok for ei langhelg i en storby eller ved ei strand i syden.

Det samme gjelder for Kristi Himmelfartsdag 10. mai. Avtaler du ferie fredag 11. mai, har du sannelig fire dager fri der også.

Og, kanskje er det like greit å tenke på neste jul allerede nå?

Momondo har funnet ut at siden julaften er på en mandag i 2018, kan du sikre deg 11 dager sammenhengende fri om du tar ut tre feriedager, nemlig julaften og 27. og 28. desember.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!