I dag er den store pannekakedagen

Men vet du egentlig hvorfor?

PANNEKAKER:  Vil du friste noen, uansett alder, er pannekaker en sikker vinner. Idag kan du dessuten fortelle pannekakas historie. dette er crepes suzette, tynne, franske pannekaker dynket i karamellisert, varm appelsinsmørsaus. Foto: JAN TOMAS ESPEDAL/AFTENPOSTEN
PANNEKAKER: Vil du friste noen, uansett alder, er pannekaker en sikker vinner. Idag kan du dessuten fortelle pannekakas historie. dette er crepes suzette, tynne, franske pannekaker dynket i karamellisert, varm appelsinsmørsaus. Foto: JAN TOMAS ESPEDAL/AFTENPOSTEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 9. februar er det den internasjonale pannekaken, også kalt fetetirsdag. Da er det bare en ting å gjøre. Fram med en stor bolle, gode ingredienser og den beste stekepanna du har.

Enkelt og godt Pannekaker er noe av det enkleste du kan lage.

Og noe av det mest forskjellige. Du finner dem i tusenvis av varianter. Ettersom dette er den internasjonale pannekakedagen, er det ingenting i veien for å styre unna den heilnorske typen og gå for noe annet.

De franske pannekakene er løvtynne, de russiske er lubne, de merikanske er solide og serveres gjerne med lønnesirup.  

Les også: Slik lager de pannekaker i pannekakeland  Vil du være i godt pannekakeselskap, er dette dagen å overraske dine nærmeste. Pannekaka er takknemlig på andre måter også.

Den kan brukes som både forrett, hovedrett og dessert.

Gled noen Få retter skaper mer glede, kanskje særlig hos barn.

Enten du er hjemme eller på ferie er dette dagen for å gjøre en helomvending i menyplanleggingen. Det skal ikke mye til før du er en helt i heimen.Les også: Disse oppskriftene gir de beste pannekakene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.