I dag er verdens største seilyacht i Kristiansand

Russisk oligark har brukt fire milliarder på å bygge den.

SUPER-SEILER: Denne seilbåten, som den russiske oligarken Andrej Igorevich Melnichenko har investert rundt fire milliarder kroner i, er 143 meter lang og full av luksus og moderne teknolgi. Her er båten på vei til Kristiansand. Foto: EPA /NYB Scanpix  
SUPER-SEILER: Denne seilbåten, som den russiske oligarken Andrej Igorevich Melnichenko har investert rundt fire milliarder kroner i, er 143 meter lang og full av luksus og moderne teknolgi. Her er båten på vei til Kristiansand. Foto: EPA /NYB Scanpix   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nordmenn som har tatt Kiel-ferga har sperret opp øynene under innseilingen til den tyske byen de siste månedene. På vei til kai har de nemlig passert et monster av en seilbåt under bygging på et av verftene i Kiel.

«Sailing Yacht A» heter den, og er 143 (!) meter lang. Ergo er den mer enn dobbelt så lang som legendariske «Cutty Sark».

Båten er en ekstrem - og enorm - luksus-seilyacht bygget av den russiske oligarken Andrej Igorevich Melnichenko.

Melnichenco er ifølge Forbes god for over ti milliarder dollar og er rangert som Russlands 11. rikeste mann i 2016. På verdensbasis holder han en respektabel 139. plass på rikinglista.

Til Kristiansand

Etter det Dagbladet forstår, begynner båten nå å bli ferdig, og er inne i en prøveperiode før den skal overleveres fra verftet til sin russiske eier.

I dag kommer yachten, etter det Dagbladet erfarer, på en svipptur til Kristiansand.

Dette kan ikke havnemyndighetene bekrefte, da de aldri kommenterer anløp av private yachter. Dagbladets kilder er likevel sikre på at opplysningene stemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer