I dag får Wenche Myhre sine drømmer

Drømmer på bordet er smaken av jul.

HJEMME BEST: Wenche Myhre pleide å bake til jul. I år har hun holdt det gående med juleturné til siste slutt. Her er hun fotografert hjemme på kjøkkenet i huset på Nesøya. Foto: LARS EIVIND BONES
HJEMME BEST: Wenche Myhre pleide å bake til jul. I år har hun holdt det gående med juleturné til siste slutt. Her er hun fotografert hjemme på kjøkkenet i huset på Nesøya. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Mor pleide alltid å bake drømmer. De kakene er jul for meg, sier Wenche Myhre (68).

Helt fra hun var liten hjalp hun til med julebaksten.

- Jeg er så glad for at julebakst er blitt populært igjen, sier hun til Dagbladet.

- Jeg merker det på svigerdøtrene mine. De er i bakehjørnet.

Smør eller margarin? Se hva du bør bruke når.

Svensk tradisjonWenche har vært mye i Sverige. Der er drømmer en vanlig kake til jul.

Mange steder i Norge bakes den også.

Det finnes også variasjoner over kaken mange steder i Europa.

Lyst på litt mer oomph i kakene? Her er julas sju sterke slag. Romtemperatur Hvis du skulle få lyst til å gi familien noen romjulsdrømmer, er det et par ting du skal huske på. En av dem er å ta ut de kalde ingrediensene fra kjøleskapet i god tid slik at de har romtemperatur.

Da blir resultatet bra.

Kakene må dessuten stekes på lav temperatur. Da hever de seg og sprekker opp på overflaten. Det er selve kjennetegnet på ekte drømmer.

Drømmer skal være kompakt, kornete og preget av mye sukker. Slik er også de man får kjøpt i svenske butikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer