SJOKOLADEPLETTER: Slik lager du sjokoladepletter. Foto: Bulls
SJOKOLADEPLETTER: Slik lager du sjokoladepletter. Foto: BullsVis mer

I dag fortjener du sjokoladepletter

Noe godt til kaffen i dag?

Jeg synes du fortjener noe godt til kaffen. Og dessuten er søndagen, i all sin lengde, altfor kort til å kaste bort på annet enn kos.

Noen små, herlige sjokoladepletter setter en liten spiss på søndagen din. Det er nesten som kjeks å regne, ikke helt ulike biscotti. De ligner også litt på nøtte- og fruktkjeksen som jeg laget for en tid tilbake.

Noen kjøkkendrevne hender smeller sammen dette på null komma niks: bland kakao, mel og hornsal, rør smør og sukker, bland inn egg, form til kjeks og stek i ovnen i 10-12 minutter. Verre er det ikke.

Om du steker dem litt kortere, blir de ørlite grann seigere. Og omvendt: jo lenger, jo sprøere blir du. Hvordan du vil ha dem avgjør du selv!

Oppskriften finner du nedenfor!

Det finnes en luksusvariant av de samme kjeksene. Den legger jeg også ved. Det er vår kjære Clotilde som har laget den oppskriften.
 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Clotildes sjokoladekjeks Kake|Bakverk

Her er Clotildes suverene kakesjeks med uforskammet mye sjokolade.

Ingredienser: 430 g sjokolade, bittersøt av høy kvalitet, hakket
60
g pekannøtter (som er delt i to), eventuelt valnøtter
135
g sukker
35
g smør (helst usaltet)
2
stk egg 50 g mel
1
ts bakepulver
0,5
ts salt

Fremgangsmåte:
Dette blir 16 stykker på ca 45 gram stykke.
Gjør klar en medium kakeform, firkantet eller rektangulær, med bakepapir.
Sett til side 180 gram av sjokoladen og legg det sammen med nøttene i en bolle.
Smelt resten av sjokoladen i vannbad (en kjele over en annen med kokende vann). Rør til det blir glatt. Sett til side og la det avkjøle seg litt.
Mos smøret med sukkeret til det blir luftig. Ha i eggene, ett av gangen, og bland til det godt mellom hvert egg. Blandingen skal være helt glatt.
Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. Bland dette med smørblandingen, men bare til det såvidt er blandet. Ikke bland for kraftig.
Bland forsiktig inn den smeltede sjokoladen. Vend så inn sjokoladebitene og nøttene.
Hell blandingenover i formen og spre det utover med en slikkepott.
Sett den i kjøleskapet i 20 minutter eller til det er stivt nok til å håndtere uten at det kleber seg til fingrene. Pass på at det ikke blir så stivt at du ikke kan forme massen. (Da må du i tilfelle sette den på benken til den blir litt varmere).
Forvarm ovnen til 190 grader. Ha bakepapir på et bakebrett.
Ta deigen ut av kjøleskapet. La deigen skli ut av formen på bakepapiret og ut på et skjærebrett. Bruk en stor, skarp kniv og skjær 16 like biter.
Form hver bit til en omtrentlig sirkel. Legg dem på stekebrettet.
(Disse kan nå fryses om du vil steke dem ferdig senere: Singelfrys dem før du har dem i en pose. De kan bakes uten at de tines først)
Stek dem i ovnen i 15 minutter (16 om de er frosne), til overflaten er stekt, men de fortsatt er myke når du trykker på dem.
La dem hvile i 20 minutter på brettet før de settes på rist. Kokk: Clotilde Dusoulier Sjokoladepletter Bakverk

Disse smaker utrolig godt til ettermiddagskaffen.

Ingredienser: 5 dl hvetemel
1,25
dl kakao
1
ts hornsalt
250
g smør
1,25
dl sukker
1,25
dl sukker, brunt
2
ts vaniljesukker
2
stk egg
200
g sjokolade, hakket
2
dl hasselnøtt

Fremgangsmåte:
(Til ca. 30 kaker)
I ovn ved 180 grader i 10-12 minutter.
 
Sikt sammen mel, kakao og hornsalt. Rør smør og hvitt
og brunt sukker lyst og kremaktig.
Visp inn ett egg om gangen. Vend inn det tørre, sjokoladen
og nøttene.
Lag topper med skje og sett på bakepapir.
Ha god avstand mellom kakene, de flyter litt ut under
stekingen.
Stek kakene gylne og sprø midt i ovnen. Avkjøl på rist

Oppskriften er hentet fra: Klikk.no