Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Sjusjøen

I dag kan du ta vinterens første skitur

Åpner kilometerlang løype til høstferien.

LØYPA ER KLAR: Samtidig som høstferien starter, åpner den første langrennsløypa på Sjusjøen. Foto: Espen Vetsch
LØYPA ER KLAR: Samtidig som høstferien starter, åpner den første langrennsløypa på Sjusjøen. Foto: Espen Vetsch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er høstferien reddet for de mest ihuga langrennsfanatikerne. Og dem er det som kjent en god del av her til lands.

Skisenteret i Natrudstilen har investert i et snøproduksjons-anlegg som kan produsere opptil 250 kubikkmeter snø i døgnet i temeraturer helt opp mot 25 plussgrader.

Dette anlegget har gått for fullt siden 1. august, og 13 000 kubikkmeter snø er nå fordelt på en kilometers løypetrasé og en liten skipark med rails, hopp og bokser nederst i alpinbakken. I dag åpner begge for folk flest.

- Det blir åpent for alle, og i høstferien er det gratis å bruke løypene, sier daglig leder Espen Vetsch til Dagbladet.

Store lagre

I tillegg til å produsere snø i plussgrader, har skisenteret på Sjusjøen/Natrudstilen også lagret store mengder snø fra sist vinter, som skal brukes til å utvide løypenettet utover høsten.

Den første natursnøen har også kommet på Sjusjøen, men «melislaget» som la seg torsdag egner seg ikke som underlag for skigåing enda.

SNART KLART: Slik vil det se ut når Trysil åpner langrenns-sesongen 27. oktober. Foto: Hans Martin Nysæter
SNART KLART: Slik vil det se ut når Trysil åpner langrenns-sesongen 27. oktober. Foto: Hans Martin Nysæter Vis mer

Trysil på gang

I Trysil er det planlagt å åpne langrenns-sesongen 27. oktober, med ei 6,5 kilometer lang treningsløype i tilknytning til skistadon.

Denne lysløypa vil være åpen for alle og enhver etter klokka fem på ettermiddagen. På dagtid er den forbeholdt treningsgrupper. Også Trysil har lagret store mengder snø fra sist vinter, og kjører i tillegg i gang snøkanonene i takt med kuldegradene.

På Beitostølen venter man fortsatt på natursnøen, og trolig er det ikke lenge til det går an å gå på skitur på Valdresflya. Løypene rundt skistadion vil være klare til den nasjonale langrennsåpningen i november.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!