<strong>NYE TIDER PÅ GARDERMOEN:</strong> Her er deler av den nye SAS-loungen på Gardermoen. SAS-sjefene måtte utsette åpningsfesten. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
NYE TIDER PÅ GARDERMOEN: Her er deler av den nye SAS-loungen på Gardermoen. SAS-sjefene måtte utsette åpningsfesten. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Flystreiken:

I dag skulle SAS-loungen åpne med pomp, prakt, taler og champagne. Slik gikk det ikke

Og slik ble den nye SAS-loungen på Gardermoen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): I månedsvis har SAS ventet på få ferdig sin nesten 1000 m² store nye lounge på Oslo Lufthavn Gardermoen. Onsdag formiddag skulle den åpne med pomp og prakt, champagne og god mat. Slik gikk det ikke.

Den varslede opptrappingen av pilotstreiken førte til at SAS-ledelsen droppet champagne og festtaler. Det er stedet utsatt til seinere.

Les mer: SAS kansellerer 100 flyginger. Dette må du vite om streiken.

Åpnet som planlagt

<strong>SLAPP AV:</strong> SAS-loungen har fått egen massasjesalong. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
SLAPP AV: SAS-loungen har fått egen massasjesalong. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

– Vi ønsker at lounge-åpningen skal være en positiv opplevelse for alle og få den oppmerksomheten den fortjener, og vi velger derfor å utsette den formelle åpningen til en seinere dag, sier pressetalskvinne i SAS, Tonje Sund.

SAS-direktør Eivind Roald skulle etter planen ha presentert det nye loungekonseptet og hvordan han ønsker at SAS skal bli et livsstilselskap.

Konsernsjef i SAS, Rickard Gustafson, som er i Oslo for om mulig å finne en løsning på streiken, fikk testet loungen med et kjapt besøk onsdag ettermiddag - men altså uten festivitasen.

– Vi stengte den gamle loungen i innenrikshallen onsdag morgen, og åpnet den nye for publikum selv om åpningsfesten ble utsatt, sier marketing manager i SAS, Inger Harbo.

<strong>LYSE DAGER:</strong> Lysrommet midt i bildet skal gi deg en oppkvikker. Og resten av rommet er fullt av tekniske nyvinninger som du kan få prøve. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
LYSE DAGER: Lysrommet midt i bildet skal gi deg en oppkvikker. Og resten av rommet er fullt av tekniske nyvinninger som du kan få prøve. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Trening og avslapning

Den nye loungen ligger i etasjen over restaurant «Bølgen og Moi», på hovedkrysset der de ulike gatene starter. Mens den gamle innenriksloungen lå ved Gate A-15.
– Den nye får en beliggenhet som gjøre at både innenrikspassasjerer og utenlandsreisene kan bruke den, sier Harbo.

Og mens den gamle var både trang og upraktisk så kan passasjerene nå benytte nesten 1000 m². Dette er med andre ord den klart største av loungene på landets hovedflyplass.

Loungen er innovativ på flere områder, spesielt gjennom store spesialdesignede sanntids-tv-skjermer som gir alle passasjerene nyttig flyinformasjon sammen med fun-facts. Og en hel avdeling med teknologiske nyvinninger er også på plass. Blant annet med muligheten til å teste virtual reality.

<strong>LØPING MED UTSIKT:</strong> Treningsstudio har utsikt ned mot passasjerene som kommer fra Norwegian-innsjekkingen. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
LØPING MED UTSIKT: Treningsstudio har utsikt ned mot passasjerene som kommer fra Norwegian-innsjekkingen. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Vil man trene så har Sats egen avdeling med treningsutstyr som blant annet tredemølle, spinningsykkel, romaskin og egne treningsprogram for folk i farta - med utsikt over avgangshallen.

Massører er på plass for å gi passasjerene forhåndsbestilt massasje. Og nye og moderne dusjer skal gjøre reisen mer behagelig.

Gratis drikke

I loungen er også skjermede stillerom, mellomstore avslapningsavdelinger, en liten restaurant, kaffebar med barista og - som i alle fall kan friste nordmenn på reise - fri drikke av både alkoholfritt, et utvalg ølsorter og vin.
Og på åpningsdagen fikk de ordinære gjestene nyte både champagnen og «fingermaten».

<strong>FESTEN MÅ VENTE:</strong> — Risikoen for storstreik i SAS fikk ledelsen til å utsette åpningsfesten, sier Inger Harbo i SAS. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
FESTEN MÅ VENTE: — Risikoen for storstreik i SAS fikk ledelsen til å utsette åpningsfesten, sier Inger Harbo i SAS. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

– Det er nok litt ekstraordinær servering i dag, smiler Inger Harbo.

Et rom er utstyrt med spesialdesignet sterkt lys for dem som trener en «oppkvikker» før neste flyreise. Og en annen avdeling er stappfull av nye datamaskiner og -program som gjør at man kan foreta en virtuell reise.

Noe av maten og drikken i den nye loungen er hentet fra SAS sitt nye matprogram som også serveres i lufta. Nordisk mat med internasjonalt snitt skal friste de reisende.

Med de høye prisene på mat og drikke på de fleste ordinære spisestedene på Oslo Lufthavn Gardermoen blir lounge-alternativet en attraktiv løsning for mange reisende.

Les mer: Dette har du krav på under flystreiken.

Disse kan besøke loungen

° Alle passasjerer med SAS eller samarbeidspartere i Star Alliance kan besøke loungen på Oslo Lufthavn Gardermoen.
° Har du pandion, diamant- eller gullkort kommer du gratis inn. Og kan ha med deg en venn.
° Passasjerer på SAS Plus eller med en businessbillett hos Widerøe eller andre Star Alliancepartnerer slipper også gratis inn.
° Sølvkort gir samme fordeler som gullkort i noen utvalgte perioder av året.
° En forutsetning for adgang til SAS-loungene er at man har et gyldig dagsaktuelt boardingkort med avreise fra Oslo lufthavn.
° Man kan kjøpe adgang for 300 kroner per person (199 kroner hvis man har American Expresskort - eller for 3000 Eurobonuspoeng)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer