I den digitale bakevja

Nordmenn vil handle kultur på nett, men får ikke lov.

MEN HVA SKAL VI SE PÅ, STEVE? Apple lanserte en ny utgave av medieboksen Apple TV i går. Men filmer og billige episoder av TV-serier er bare tilgjengelig for amerikanske iTunes-kunder. Foto: SCANPIX
MEN HVA SKAL VI SE PÅ, STEVE? Apple lanserte en ny utgave av medieboksen Apple TV i går. Men filmer og billige episoder av TV-serier er bare tilgjengelig for amerikanske iTunes-kunder. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I går lanserte Apple en ny utgave av medieboksen Apple TV, som lar amerikanske kunder spille av mediennhold via iTunes, og leie film og TV-serier via fjernkontrollen.

DET ER et produkt med noen elegante løsninger, og det er billig. Oppdateringen var likevel en skuffelse for alle som  hadde håpet på noe i retning av en TV-utgave av iPad, med programvarebutikken App Store og full integrasjon mot resten av Apples plattform.

Som Eirik Solheim i NRKBeta påpeker, valgte Apple på denne måten å ikke revolusjonere TV-bransjen.

Men for oss nordmenn er ikke Apple TV bare en skuffelse. Den er et stykke på vei ubrukelig.

Muligheten til å bestille rykende ferske filmer og TV-serier er nemlig forbeholdt amerikanerne. Dermed sitter man igjen med en boks som kan vise medieinnhold fra din egen harddisk og andre Apple-enheter i husholdningen, via iTunes. Det er ikke så veldig spennende i 2010.

APPLE ønsker selvsagt å selge oss levende bilder. Det er trolig rettighetsproblematikk som gjør at selskapet ikke har kunnet rulle ut film- og tv-butikken til iTunes-brukere i andre land. Resultatet er uansett at bare det lille mindretallet som vet hvordan man skal skaffe seg en amerikansk iTunes-konto og dermed «lure» systemet, kan bruke produktet slik det er tenkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer