Det er mesterkokken Deivydas Praspaliauskas som har planer om å bokstavelig talt løfte restaurant-tilbudet sitt til nye høyder.
Fra og med i sommer vil han nemlig servere deg middag mens du svever i en luftballong over Vilnius.
- Vilnius er Europas grønneste hovedstad, og en av de få som ikke har noe forbud mot overflyging i ballonger, sier Praspaliauskas til Dagbladet.

- Å spise en uforstyrret middag i en luftballong, helt uten støy, mens du ser ned på den grønne byen tror jeg vil bli en flott opplevelse, sier den unge kokken.
Han var nylig i Oslo for å presentere prosjektet, og snakke om litauisk mat, som er preget av både gamle tradisjoner, tiden som en del av Sovjetunionen og det moderne europeisk kjøkken.
16 til bords
Praspaliauskas garanterer deg en spesiell matopplevelse når tilbudet starter opp seinere i sommer.

Dette ukjente ferieparadiset er Hellas på sitt beste
- Vi arbeider med å klargjøre ballongen, som vil ha plass til mellom 14 og 16 spisegjester, så her kan hele grupper nyte et spesielt måltid sammen.
Og her skal det ikke serveres tradisjonell flymat, lover Praspaliauskas som sammen med sin kokkekollega Vytautas Samavičius har satt sammen menyen.
Maten skal være i gourmetklassen og blir tilberedt i kjøkkenet på bakken før den lastes inn i ballongen sammen med middagsgjestene, sier han.
Nydelig utsikt
Å se luftballonger sveve over Vilnius er ikke noe nytt. En luftetur i kurven er en av byens populære attraksjoner.

Selskapene bak disse «restaurant-ballongene» lover gjestene de største og mest moderne ballongene i hele Baltikum.
- Vi håper det blir en fantastisk opplevelse å spise middag i ballongene mens man nyter utsikten over den Unesco-beskyttede gamlebyen, Trakai-slottet og alle de grønne skogene som omgir byen vår, sier Praspaliauskas til Dagbladet.
