Storbyferie

I denne ballongen kan du nyte en gourmet­middag mens du titter ned på Europas grønneste hovedstad

Litauens hovedstad har 1687 spisesteder. Snart åpner den mest spektakulære av dem alle - i en luftballong.

VELKOMMEN TIL BORDS: Vilnius er en av få europeiske hovedsteder som ikke har forbyd mot overflyvning i luftballong. I sommer kan du spise middag i noen av dem. Foto: Lithuania Travel
VELKOMMEN TIL BORDS: Vilnius er en av få europeiske hovedsteder som ikke har forbyd mot overflyvning i luftballong. I sommer kan du spise middag i noen av dem. Foto: Lithuania Travel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er mesterkokken Deivydas Praspaliauskas som har planer om å bokstavelig talt løfte restaurant-tilbudet sitt til nye høyder.

Fra og med i sommer vil han nemlig servere deg middag mens du svever i en luftballong over Vilnius.

- Vilnius er Europas grønneste hovedstad, og en av de få som ikke har noe forbud mot overflyging i ballonger, sier Praspaliauskas til Dagbladet.

KOKK: Unge Deivydas Praspaliauskas er an av Litauens unge, fremadstormende stjernekokker. Nå tlbyr han middag i en luftballong. Foto: Tormod Brenna
KOKK: Unge Deivydas Praspaliauskas er an av Litauens unge, fremadstormende stjernekokker. Nå tlbyr han middag i en luftballong. Foto: Tormod Brenna Vis mer

- Å spise en uforstyrret middag i en luftballong, helt uten støy, mens du ser ned på den grønne byen tror jeg vil bli en flott opplevelse, sier den unge kokken.

Han var nylig i Oslo for å presentere prosjektet, og snakke om litauisk mat, som er preget av både gamle tradisjoner, tiden som en del av Sovjetunionen og det moderne europeisk kjøkken.

16 til bords

Praspaliauskas garanterer deg en spesiell matopplevelse når tilbudet starter opp seinere i sommer.

- Vi arbeider med å klargjøre ballongen, som vil ha plass til mellom 14 og 16 spisegjester, så her kan hele grupper nyte et spesielt måltid sammen.

Og her skal det ikke serveres tradisjonell flymat, lover Praspaliauskas som sammen med sin kokkekollega Vytautas Samavičius har satt sammen menyen.

Maten skal være i gourmetklassen og blir tilberedt i kjøkkenet på bakken før den lastes inn i ballongen sammen med middagsgjestene, sier han.

Nydelig utsikt

Å se luftballonger sveve over Vilnius er ikke noe nytt. En luftetur i kurven er en av byens populære attraksjoner.

VERNET BY: Gamlebyen i Vilnius står på Unescos verne-liste. Nå kan du se den fra oven. Foto: Lithuania Travel
VERNET BY: Gamlebyen i Vilnius står på Unescos verne-liste. Nå kan du se den fra oven. Foto: Lithuania Travel Vis mer

Selskapene bak disse «restaurant-ballongene» lover gjestene de største og mest moderne ballongene i hele Baltikum.

- Vi håper det blir en fantastisk opplevelse å spise middag i ballongene mens man nyter utsikten over den Unesco-beskyttede gamlebyen, Trakai-slottet og alle de grønne skogene som omgir byen vår, sier Praspaliauskas til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer