TALLINN: Her er det 47 sorter å velge mellom, til lave priser. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
TALLINN: Her er det 47 sorter å velge mellom, til lave priser. Foto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer

I denne baren skal maten stå til ølet og ikke omvendt

Har 47 ølsorter, og er en av de hyggeligste barene i byen.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

TALLINN (Dagbladet): Det drikkes mer øl enn vin i Norge. Likevel er det ikke mange steder som serverer mat tilpasset øl.

Derfor stikker vi innom Brewery Beer Club, Brewery Õlleklubi, når vi først er ute i Tallinns gamleby.

PÅ ØLBAR: Alex Belous serverer øl etter gamle hansaoppskrifter på Brewery Ölleklubi i  Tallinn. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
PÅ ØLBAR: Alex Belous serverer øl etter gamle hansaoppskrifter på Brewery Ölleklubi i Tallinn. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Her er ølet hovedsaken, maten skal stå til ølet.

Brewery Beer Club er ikke den største, men en av de hyggeligste av byens ølbarer. Spesialiteten er kombinasjon av øl og mat fra hele verden.

Tilpasset smaken av øl Rettene er tilpasset smaken av øl: biff, lammekjøtt og kylling, poteter krydret og grillet så det passer til de 47 forskjellige ølsortene som står på menyen.

- Det er trivelig å jobbe her. Masse hyggelige folk, sier Alex Belous. Han har besøkt i Norge fem ganger, Bergen, Oslo, Trondheim og en by i Nord-Norge som han ikke husker navnet på.

HANSAØL: Fra venstre Hansa Eerste Velvet, Hansa Zeldzaam og Hansa Vandaag Honey. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
HANSAØL: Fra venstre Hansa Eerste Velvet, Hansa Zeldzaam og Hansa Vandaag Honey. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Snacksmenyen imponerer. Her får du mer enn chips og chilinøtter.

Friterte kyllingvinger, blekksprutringer, frityrstekt rugbrød etter tradisjonell estlandsk oppskrift, frityrstekte griseører og tigerreker.

Stort utvalg Her finnes øl på flaske fra mange land.

Pilsner Urquell og Gambrinus Premium fra Tsjekkia. Spanske San Miguel espesial. Jupiler fra Belgia, Young's double chocolate stout fra England.

Alkoholfrie Beck's Alkoholivaba. Tyske Weihenstephaner Heffeweissbier.

Westmalle Trappist Trippel og Chimay Trappist Blu Label fra Belgia, Red Stripe fra Jamaica for å nevne noen mer eller mindre kjente.

Gamle hansaoppskrifter Spesialiteten er øl brygget etter tradisjonelle gamle hansaoppskrifter på eget husbryggeri. Upasteurisert og ufiltrert.

Hansa Eerste Velvet i tysk stil. Hansa Zeldzaam Design Pilsner, en klassisk gyllen øl. Hansa Vandaag Honey, en gyllen og søt øl med honningsmak. Og Hansa Oude Smaak Wheat Beer.

Nå til jul har ølbaren også fått inn den populære Voor Sterke Dark Beer, med sterk smak av malt og et alkoholinnhold på 7 prosent.

Det er bare å glede seg til jul i Tallinn.