I denne boligen er hver millimeter utnyttet

Skreddersydd trapp var løsningen.

I denne boligen er hver millimeter utnyttet
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gode råd var dyre da familien ønsket seg blant annet nye soverom, hems med arbeidsplass og nytt bad i de øvre etasjer i den moderne leiligheten i tradisjonsrike Ullevål Hageby. Dette er ikke store boliger, og med svært bratte skåtak er det langt fra lett å foreta fornuftige endringer av disse eldre husene.

Maksimal plassutnyttelse Ombygging av trapperommet var selve bærebjelken i prosjektet.

- Selv om vi ikke hadde så mange kvadratmeter til rådighet, måtte det på grunn av kompliserte byggtekniske forhold bli mye geometeri og matematikk i dette kompakte prosjektet, kommenterer arkitekt Løvseth i Løvseth+ Partners.

- Alt måtte regnes ut på millimeteren i det svært beskjedne arealet jeg hadde til disposisjon, sier arkitekten.

Beboerne ble raskt enige med arkitekten om at den nye trappen ville fungere best ved garderoben i inngangspartiet.

Nå står den skreddersydde trappen som et ni meter høyt spenstig og åpent volum som strekker seg rett oppover og gjennom husets tre etasjer.

Glassvegger åpner Eierne falt for ideen med glassvegger som skille mellom bad, gang og soverom i anne etasje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer