Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

I denne byen handler gutta noe helt annet enn sprit og snus

- Det kommer veldig mange norske kunder hit.

NORDMENN på SVENSKETUR:  Vi har veldig mange norske kunder her, sier Hege Wendelbo i Ragtime Herr, en av Göteborgs populære brukt og retro-butikker. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
NORDMENN på SVENSKETUR: Vi har veldig mange norske kunder her, sier Hege Wendelbo i Ragtime Herr, en av Göteborgs populære brukt og retro-butikker. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

GÖTEBORG (Dagbladet): Men det er en butikk som skiller seg ut, Ragtime Herr.

Retro og bruktbutikken for menn regnes som en av byens mest spesielle butikker.

- Det kommer veldig mange norske kunder hit. De er nysgjerrige på hva vi har. Det finnes kanskje ikke så mange slike butikker for gutta i Norge?

 RETRO:  Raggtime Herr har ligget i Magasingatan i 20 år. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
RETRO: Raggtime Herr har ligget i Magasingatan i 20 år. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Det sier Hege Wendelbo, med mor fra Bergen synes hun det er moro at så mange nordmenn finner fram til butikken. Ragtime Herr selger både retro klær og sko og brukte merkeklær.

Spesielt mange er på jakt etter svenske merker.

Systemet er slik at folk leverer inn brukte klær og får betaling når de blir solgt.

Ragtime Herr Ragtime Herr har ligget i samme sted i 20 år.

Nå er strøket rundt Magasingatan og Vallgatan på full fart til å bli det nye trendy handlestrøket for den som er ute etter noe spesielt i Göteborg.

 SVENSK DESIGN:  Klokkemerket Nic & Mel. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
SVENSK DESIGN: Klokkemerket Nic & Mel. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Bruktshopping er en viktig del av miljøbølgen i Göteborg, byen som satser på å bli Skandinavias grønneste by, med satsing på kollektivtrafikk og sykling.

Designbyen Göteborg Mange av Sveriges kjente designere kommer fra Göteborg. Denne byen og nabobyen Borås har lange tradisjoner innen tekstilindustri og design.

Her dukker det opp nye talenter hvert år, som kan gjøre det verdt å ta en bytur til nabolandet.

I kvartalet ligger kjente svenske merker som Nudie, startet av Göteborg-designeren Maria Erixons Levin for ti år siden, og som i dag selges over hele verden.

Det trendy Göteborg-merket Velour og svenske også har tatt verden med storm.

I Söndra Larmgatan ligger både Whyred, startet av Göteborg-designeren Roland Hjort, og hipstermerket Weekday, et trendy butikkjede startet av en gruppe unge svenske designere. En god grunn til en bytur til Göteborg..

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling