I denne kulda er de sikkert vant til å dytte i gang bilen, men dette tar kaka

Passasjerene tok saken i egne hender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva gjør man dersom det er så kaldt at flyets landingshjul frosses fast? Jo, man går ut og dytter det løs, selvfølgelig.

I alle fall er det det som angivelig skal ha skjedd da et fly fra selskapet UTAir satte seg fast på rullebanen i den russiske byen Igarka onsdag, skriver avisa NY Times. 

Fryst bremsesystem I en video som nå går sin seiersgang på nettet, ser det ut til at flere av flyets 74 passasjerer prøver å bruke hendene til å få løs Tupolev-134-maskinen.

Flyet skulle til den sibirske industribyen Krasnojarsk, men skal ha fått problemer da gradestokken krøp ned til 44 minus.

Ifølge vest-sibirske transportmyndigheter var det bremsesystemet på landingshjulet som skal ha frosset fast, i tillegg til at kjøretøyet som vanligvis dytter flyet med en metallarm, hadde stoppet. 

- En spøk Men om passasjerene faktisk klarte å flytte flyet, ser transportmyndighetene på som lite trolig. De mener nemlig at personene, som skal være ansatte i et russisk oljeselskap, ikke kan ha klart å dytte løs en maskin som veier rundt 70 tonn.

- For at flyet skulle komme seg bort på rullebanen, fikk passasjerene beskjed om å flytte seg over til en buss like ved. Da var det noen av passasjerene som gikk bort til flyet for å prøve å flytte flyet med bare hendene, sier Oksana Gorbunova, en talsperson for transportmyndighetene, ifølge NY Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer