Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

I denne kulda er de sikkert vant til å dytte i gang bilen, men dette tar kaka

Passasjerene tok saken i egne hender.

(Dagbladet): Hva gjør man dersom det er så kaldt at flyets landingshjul frosses fast? Jo, man går ut og dytter det løs, selvfølgelig.

I alle fall er det det som angivelig skal ha skjedd da et fly fra selskapet UTAir satte seg fast på rullebanen i den russiske byen Igarka onsdag, skriver avisa NY Times

Fryst bremsesystem I en video som nå går sin seiersgang på nettet, ser det ut til at flere av flyets 74 passasjerer prøver å bruke hendene til å få løs Tupolev-134-maskinen.

Flyet skulle til den sibirske industribyen Krasnojarsk, men skal ha fått problemer da gradestokken krøp ned til 44 minus.

Ifølge vest-sibirske transportmyndigheter var det bremsesystemet på landingshjulet som skal ha frosset fast, i tillegg til at kjøretøyet som vanligvis dytter flyet med en metallarm, hadde stoppet. 

- En spøk Men om passasjerene faktisk klarte å flytte flyet, ser transportmyndighetene på som lite trolig. De mener nemlig at personene, som skal være ansatte i et russisk oljeselskap, ikke kan ha klart å dytte løs en maskin som veier rundt 70 tonn.

- For at flyet skulle komme seg bort på rullebanen, fikk passasjerene beskjed om å flytte seg over til en buss like ved. Da var det noen av passasjerene som gikk bort til flyet for å prøve å flytte flyet med bare hendene, sier Oksana Gorbunova, en talsperson for transportmyndighetene, ifølge NY Times.

Men bildestunt eller ei - flyet fikk til slutt tatt av og begynt på den tre timer lange reisen til Krasnojarsk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling